Joc responsabil
Politica de joc responsabil Betfair
Betfair este dedicat atât susținerii pariatului responsabil cât și a promovării conștientizării faptului că jocurile de noroc pot deveni o problemă și a îmbunătățirii prevenției, intervenției și tratamentului. Politica de joc responsabil Betfair stabilește angajamentul companiei de a minimiza efectele negative ale problemelor legate de jocul de noroc și de a promova practici de joc responsabil.

Considerăm că este responsabilitatea noastră față de tine, față de clienții noștri, de a ne asigura că te bucuri de experiența pariatului pe site-ul nostru, rămânând totuși complet conștient de pagubele financiare și sociale care sunt asociate cu jocul de noroc devenit problemă.

Pentru a ne sprijini jucătorii în vederea jocului responsabil, ne asigurăm că întreg personalul nostru primește pregătire în ceea ce privește conștientizarea jocului responsabil și am pus la dispoziție următoarele informații și funcții pe site.
 • Limite de depuneri, transfer și pierderi adaptate nevoilor clienților
 • Perioade de reflecție
 • Temporizator al sesiunilor de joc
 • Instrumente de pauză
 • Instrumente de auto-excludere
 • Linkuri către GamCare, Gambling Therapy și alte organizații de ajutorare
 • Auto-asistență și informații de conștientizare
 • Informații și instrumente de protejare împotriva accesului minorilor

Te rugăm să reții că, dacă aplici instrumentele de auto-excludere sau orice alte instrumente de protecție a jucătorului în contul tău Betfair, acestea nu se vor aplica în mod automat și în contul tău Paddy Power. Dacă dorești să te auto-excluzi și din Paddy Power sau să setezi un instrument de protecție a jucătorului, poți face acest lucru online, prin intermediul contului tău Paddy Power sau, alternativ, Serviciul de asistență clienți poate face setările necesare în locul tău.


Limite financiare.
Este disponibilă funcționalitatea de a seta limite de depunere zilnice, săptămânale sau lunare. Acestea pot fi setate fie în momentul în care te înregistrezi pentru un cont, fie din secțiunea „Protecția jucătorului” din „Contul meu”, în situația în care ești deja client. Limitele pot fi modificate în orice moment din secțiunea „Protecția jucătorului” și tot acolo pot fi găsite informații detaliate despre această funcționalitate.

De asemenea, sunt disponibile și limite de pierderi zilnice, săptămânale, lunare sau anuale. Acestea pot fi setate fie în momentul în care te înregistrezi pentru un cont, fie din secțiunea „Protecția jucătorului” din „Contul meu”, în situația în care ești deja client. Limitele pot fi modificate în orice moment din interior și tot acolo pot fi găsite informații detaliate despre această funcționalitate.

Sunt disponibile limite de pierderi pentru produsele noastre de sloturi Arcade și Vegas, Bingo, Cazino și Sporturi virtuale. Dacă dorești să îți actualizezi setările pentru aceste produse o poți face în secțiunea „Protecția jucătorului” din Contul meu.

Adițional, avem disponibilă funcționalitatea Limite de transfer la jocurile Exchange și la produsele Poker pentru a-ți permite să administrezi fondurile pe care le transferi în aceste produse.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau asistență în legătură cu funcționalitățile noastre Limite financiare, te rugăm să contactezi biroul nostru de asistență.


Temporizatoarele de sesiune
La produsele noastre de jocuri, funcționalitatea temporizator de sesiune îți oferă un memento discret despre timpul pe care l-ai petrecut jucându-te. Mementoul va apărea pe ecran la 60 de minute (sau după o perioadă mai scurtă în cazul în care ai selectat acest lucru) după ce ai plasat primul tău pariu și îți va oferi opțiunea de a continua să joci sau de a părăsi aplicația de joc. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a folosi această funcționalitate, te rugăm să contactezi biroul nostru de asistență.

Pauză
Dacă simți nevoia să iei o pauză scurtă de la jocurile de noroc îți oferim posibilitatea să iei o „pauză”. Astfel, poți bloca contul pe o perioadă de 24 de ore, 48 de ore, 7 zile sau 30 de zile. În acest timp nu vei putea paria pe niciun produs Betfair. Contul tău va fi redeschis în mod automat la sfârșitul perioadei de timp selectate de tine.

Te rugăm să reții că nu vom putea anula această „pauză” în perioada de timp specificată.

Pentru a profita de această restricție, urmează pașii de mai jos:

Conectează-te la Contul tău, selectează „Contul meu” din lista verticală din cadrul antetului site-ului, selectează „Contul meu Betfair”, selectează „Protecția jucătorului” și alege cea mai potrivită opțiune de Pauză pentru tine.

Auto-excludere
Dacă simți nevoia să iei o pauză de la jocurile de noroc, îți oferim funcția de auto-excludere, care poate fi setată fie din secțiunea „Protecția jucătorului” din „Contul meu”, fie de către Biroul de asistență, la cerere. Auto-excluderea înseamnă că vei avea contul închis pentru o perioadă de minimum 6 luni și că nu va fi reactivat sub nicio formă pe durata perioadei de excludere (spre deosebire de solicitarea standard de închidere a contului). Este necesară o cerere scrisă (după ce s-au scurs cele 6 luni) pentru a lua în considerare redeschiderea contului.

În plus față de auto-excludere, există posibilitatea de a alege să îți restricționezi accesul (sub aceleași condiții ca și în cazul auto-excluderii) la următoarele produse Betfair.
 • Sloturile Betfair Arcade și Vegas: accesează Contul meu Betfair și selectează Protecția jucătorului.
 • Cazinoul Betfair și Sporturile virtuale: accesează Contul meu Betfair și selectează Protecția jucătorului.
 • Jocurile Exchange Betfair: accesează Contul meu Betfair și selectează Protecția jucătorului.
 • Poker Betfair: accesează Contul meu Betfair și selectează Protecția jucătorului.

Dacă te gândești la auto-excludere, nu uita să contactezi toate companiile de jocuri de noroc la care ai deschise conturi și să le ceri să te auto-excluzi și de acolo. De asemenea, te rugăm să iei în calcul instalarea de software care să-ți permită blocarea accesului la site-uri web cu jocuri de noroc online.

De asemenea, îți recomandăm puternic să dai „unlike” și/sau „un-follow” tuturor conturilor Facebook, Twitter sau din alte rețele sociale care au legătură cu Betfair sau cu alți operatori de jocuri de noroc.

Te rugăm să contactezi biroul de asistență în cazul în care ai nevoie de informații suplimentare sau asistență cu auto-excluderea sau cu restricții pentru produse individuale.
Dacă dorești să-ți închizi contul din orice motiv, altul decât auto-excluderea, te rugăm să contactezi biroul nostru de asistență, care te va putea ajuta. Pe perioada de timp în care contul tău este închis, nu vei putea paria pe niciun produs Betfair. Dacă dorești să-ți redeschizi contul, te rugăm să contactezi biroul nostru de asistență.

Păstrarea controlului
În timp ce majoritatea clienților noștri practică jocurile de noroc după posibilitățile fiecăruia, pentru unii acest lucru poate fi mai dificil. Pentru a putea menține sub control obiceiurile pe care le ai atunci când practici jocurile de noroc, ne dorim să ai în vedere următoarele puncte:
 • Jocurile de noroc e bine să fie practicate cu moderație și ca formă de relaxare, nu ca un mijloc real de a face bani
 • Ferește-te de a urmări recuperarea pierderilor
 • Joacă numai dacă poți să acoperi pierderile
 • Păstrează șirul timpului și monitorizează suma de bani pe care o cheltuiești
 • Dacă ai nevoie de sprijin, folosește limitele de depunere și de pierdere pentru a te ajuta să controlezi suma de bani pe care o poți cheltui. Acestea pot fi accesate din secțiunea „Protecția jucătorului” din Contul meu sau poți contacta biroul nostru de asistență pentru sprijin.
 • În cazul în care ai nevoie de o pauză de la jocurile de noroc, pauza și auto-excluderea pot fi setate din „Protecția jucătorului”, în Contul meu, sau biroul nostru de asistență va putea să te ajute

Dacă ai nevoie să vorbești cu cineva despre îngrijorările pe care le ai cu privire la practicarea jocurilor de noroc, te rugăm să contactezi una din organizațiile pe care le prezentăm mai jos.

Ai o problemă?
Dacă ești îngrijorat că jocul de noroc a avut un impact negativ asupra vieții tale sau a altcuiva, atunci următoarele întrebări te pot ajuta să afli acest lucru.
 1. Au criticat vreodată ceilalți faptul că practici jocuri de noroc?
 2. Practici jocurile de noroc pentru a scăpa de o viață plictisitoare sau nefericită?
 3. Te fac certurile, frustrările sau dezamăgirile să practici jocuri de noroc?
 4. Practici jocurile de noroc de unul singur pentru perioade lungi de timp?
 5. Te ferești de serviciu, facultate sau școală pentru a practica jocuri de noroc?
 6. Ai mințit vreodată pentru a ascunde sumele de bani sau timpul pe care l-ai pierdut practicând jocurile de noroc?
 7. Ai mințit, furat sau împrumutat pentru a-ți păstra obiceiurile de pariat?
 8. Ai o reținere în a cheltuii „banii pentru jocuri de noroc” pe orice altceva?
 9. Ți-ai pierdut interesul în familie, prieteni sau în timpul liber din cauza jocurilor de noroc?
 10. După ce pierzi, simți că trebuie să încerci cât de curând posibil să câștigi înapoi ceea ce ai pierdut?
 11. Când rămâi fără bani după ce practici jocuri de noroc, te simți pierdut și disperat și simți nevoia de a practica jocuri de noroc din nou, cât de curând posibil?
 12. Practici jocurile de noroc până la ultimul bănuț, cheltuiești până și banii de autobuz sau echivalentul unei cești cu ceai?
 13. Te simți deprimat sau ai chiar gânduri suicidare din cauza practicării jocurilor de noroc?
Cu cât ai dat mai multe răspunsuri afirmative, cu atât este mai probabil să ai dificultăți din cauza practicării jocurilor de noroc. Pentru a vorbi cu cineva care să-ți poată oferi sfaturi sau sprijin, te invităm să contactezi una dintre organizațiile prezentate mai jos.
 • GamCare, autoritatea lider în domeniu, oferă consiliere, sfaturi și ajutor practic în abordarea impactului social pe care îl au jocurile de noroc în Marea Britanie și poate fi contactată la: www.gamcare.org.uk. Linia de ajutor confidențială este: Număr gratuit 0808 802 0133. Persoanele care nu au reședința în Marea Britanie pot contacta GamCare pentru a primi detalii despre organizațiile internaționale de sprijin.
 • Gamblers Anonymous reprezintă un grup de bărbați și femei care s-au reunit pentru a face ceva în legătură cu propriile probleme avute cu jocurile de noroc și pentru a ajuta și alți jucători impulsivi să facă același lucru. Există grupuri regionale în toată lumea. Site-ul de servicii internaționale al The Gamblers Anonymous se află la: www.gamblersanonymous.org.uk.
 • Gambling Therapy oferă asistență și consiliere tuturor celor afectați în mod negativ de jocurile de noroc. Membrii echipei Gambling Therapy activează atât din locații din Marea Britanie cât și internaționale. Site-ul poate fi accesat la: www.gamblingtherapy.org


Jocul de noroc pentru minori
Este ilegal pentru orice persoană sub vârsta de 18 ani să își deschidă un cont sau să practice jocuri de noroc pe Betfair. În acest sens, Betfair își ia foarte în serios responsabilitățile. Efectuăm verificarea vârstei tuturor clienților care folosesc mecanismele de plată disponibile persoanelor sub 18 ani și adițional efectuăm verificări de vârstă aleatorii clienților care folosesc și alte forme de mecanisme de alimentare.

TE RUGĂM SĂ REȚII CĂ ORICĂREI PERSOANE SUB 18 ANI, DEPISTATĂ CĂ FOLOSEȘTE ACEST SITE, I SE VOR CONFISCA TOATE CÂȘTIGURILE ȘI DE ASEMENEA, AR PUTEA FI RECLAMATĂ ȘI LA POLIȚIE.

Sisteme de filtrare
Betfair își sfătuiește și își încurajează clienții să împiedice minorii în a accesa site-uri cu jocuri de noroc. Soluțiile de filtrare permit părinților să regleze accesul la internet, în funcție de criteriile alese. Părinții pot folosi filtrele pentru a-și împiedica copiii să acceseze, printre altele, site-uri cu jocuri de noroc.

Dacă folosești calculatorul la comun cu prieteni sau membri ai familiei care se află sub vârsta legală pentru a se înscrie sau a paria pe site-ul nostru, te rugăm să iei în considerare următoarele soluții de filtrare parentală:

Net Nanny™ www.netnanny.com

CyberPatrol www.cyberpatrol.com