Regulile și regulamentele Exchange

Cuprins

Partea A – Introducere

Partea B – Reguli generale

Partea C - Regulamentele sportive specifice

Partea A – Introducere

 1. Utilizare și interpretare

  Regulile și regulamentele Exchange Betfair („Regulile Exchange”) fac parte din termenii și condițiile Betfair.

  Regulile Exchange se aplică tuturor pariurilor plasate pe piețele Exchange Betfair. Regulile Exchange se aplică, de asemenea, produsului Betfair Pariuri multiple Exchange (consultați secțiunea Pariuri multiple de mai jos pentru mai multe detalii). Regulile Exchange nu se aplică piețelor oferite sau pariurilor plasate în produsele Betfair Sportsbook sau în Betfair Cote fixe. Regulile Exchange sunt alcătuite din următoarele:

  • Această secțiune INTRODUCERE (Partea A);
  • REGULILE GENERALE (definite în Partea B de mai jos);
  • REGULAMENTELE SPORTIVE SPECIFICE (definite în Partea C de mai jos – acestea se aplică anumitor sporturi și piețelor financiare); și
  • INFORMAȚIILE PRIVIND PIAȚA (aflate pe fiecare piață Betfair, fie sub fila intitulată „Reguli”, fie sub butonul „Reguli” sau „i”).

  Regulile generale se aplică tuturor pariurilor, în absența unor mențiuni contrare în informațiile privind piața sau în regulamentele sportive specifice. Dacă există neconcordanțe între regulamentele sportive specifice și regulile generale, vor prevala regulamentele sportive specifice. Dacă există neconcordanțe între informațiile privind piața și regulile generale sau regulamentele sportive specifice, vor prevala informațiile privind piața, cu excepția prevederilor din regulile generale sau din regulamentele sportive specifice în care se utilizează expresia „indiferent de ceea ce prevăd informațiile privind piața” sau expresii similare.

  Pentru orice categorie sau piață la care nu se face referire în regulamentele sportive specifice (ex: „pariuri speciale” sau volei pe plajă), se vor aplica regulile generale și informațiile privind piața.

  Rețineți că există reguli și regulamente speciale pentru fiecare dintre produsele noastre Exchange și Sportsbook. Regulile care guvernează modul în care piețele sunt oferite, gestionate și/sau decise nu sunt aceleași pentru fiecare piață, în fiecare produs. În anumite împrejurări, un pariu decis câștigător într-un produs poate fi decis necâștigător în alt produs (și vice versa). În plus, se pot aplica diferite reguli pentru decidere, astfel încât, de exemplu, pariurile care sunt câștigătoare în cazul unui produs pot fi decise „dead heat” (în caz de rezultat de egalitate) sau pot fi anulate în cazul altui produs. Clienții trebuie să se asigure că s-au familiarizat cu regulile relevante care se aplică pariurilor pe care le plasează în produsele Betfair.

 2. Informațiile privind piața

  Informațiile privind piața sunt furnizate orientativ, ca un ghid uşor de utilizat privind modul în care Betfair intenționează să gestioneze piața. Informațiile privind piața pot conține și reguli privind deciderea pieței, totuși acestea trebuie să fie citite întotdeauna împreună cu regulile generale și cu regulamentele sportive specifice relevante și va fi furnizat de obicei un link către această pagină de reguli și regulamente în informațiile privind piața pentru fiecare piață.

  Deși informațiile privind piața vă pot oferi un ghid privind modul în care vor fi gestionate piețele, indiferent de prevederile din informațiile privind piața, Betfair își rezervă dreptul de a suspenda orice piață, în orice moment, la libera sa alegere, inclusiv pentru administrarea necesară și/sau pentru a lua orice măsuri necesare în sensul protejării clienților Betfair.

  Betfair nu va modifica informațiile privind piața după ce piața a fost încărcată, cu excepția cazului în care trebuie să corecteze erori evidente și/sau să adauge clarificări ale informațiilor privind piața, după caz.

 3. Responsabilitatea clientului

  Clienții Betfair trebuie să știe toate regulile Exchange care afectează piața pe care doresc să plaseze un pariu. Clienții nu ar trebui să se bazeze doar pe informațiile privind piața, deoarece este posibil ca informațiile privind piața să nu conțină toate regulile aplicabile în legătură cu aceasta.

  Prin natura lor, piețele „pariuri speciale” sunt imprevizibile, deci trebuie tratate cu atenție deosebită. Clienții sunt responsabili în orice moment pentru gestionarea propriilor poziții pe aceste piețe. Clienții trebuie să acorde o atenție deosebită informațiilor privind piața referitoare la piețele „pariuri speciale”, pentru a se asigura că înțeleg baza administrării și deciderii pieței.

 4. Reclamațiile referitoare la pariuri

  Clienții Betfair care au nelămuriri sau întrebări privind regulile Exchange sau privind deciderea unei piețe Betfair vor contacta Betfair AICI.

  În cazul în care un client nu este mulțumit de modul de soluționare a unui pariu sau a unei piețe, acesta trebuie să consulte politica noastră de soluționare a litigiilor AICI

  Dacă aveți o reclamație privind o tranzacție legată de pariuri, de jocuri sau de cont pe care Betfair nu o poate soluționa în mod satisfăcător, puteți să solicitați Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN – Autoritatea pentru Jocuri de Noroc din România) să investigheze, trimițând un e-mail la : office@onjn.gov.ro.

  De asemenea, când un client a parcurs procesul intern de soluționare a disputelor Betfair fără a obține un rezultat satisfăcător, acesta poate înainta disputa referitoare la pariuri și către un organism de soluționare alternativă a disputelorPuteți găsi informații privind soluționarea litigiilor aici.

  Ca urmare a unei decizii a ONJN (sau, după caz, a unui organism de soluționare alternativă a disputelor), Betfair își rezervă dreptul, la libera sa alegere să ia măsurile adecvate, care pot include, printre altele, următoarele opțiuni: (a) să anuleze deciderea tuturor pariurilor plasate pe piața relevantă, inclusiv să regleze conturile clienților, dacă este cazul; sau (b) să plătească oricărui client care a plasat un pariu pe piață „poziția netă”, în cazul în care clientul respectiv ar fi fost într-o poziție mai bună dacă piața ar fi fost decisă conform recomandărilor ONJN sau a organismului de soluționare alternativă a disputelor (de exemplu, dacă clientul ar fi câștigat mai mulți bani dacă piața ar fi fost decisă în modul respectiv, clientul va primi diferența dintre ceea ce a primit inițial, când piața a fost decisă, și suma pe care ar fi câștigat-o dacă piața ar fi fost decisă așa cum a recomandat ONJN/ organismul de soluționare alternativă a disputelor).

 5. Condiții specifice referitoare la pariuri pe Exchange

 6. Cea mai bună executare a cotelor

  Funcția „Cea mai bună executare a cotelor” permite confirmarea pariurilor clienților la cea mai bună cotă disponibilă pe Exchange.

  Atunci când este activată funcția „Cea mai bună executare a cotelor”, dacă este disponibilă o cotă mai bună sau dacă aceasta devine disponibilă după ce ai plasat cererea de pariu, pariul tău va fi confirmat automat la cota mai bună.

  Însă dacă funcția „Cea mai bună executare a cotelor” este dezactivată, pariul tău nu va fi confirmat dacă este disponibilă o cotă mai bună sau dacă aceasta devine disponibilă după ce ai plasat cererea de pariu. În schimb, cererea ta de pariu va fi anulată și va trebui să plasezi din nou pariul la cota mai bună.

  Funcția „Cea mai bună executare a cotelor” este activată implicit pentru toți clienții, aceasta fiind setarea recomandată de Betfair. Prin utilizarea Exchange, ești de acord cu activarea implicită a funcției „Cea mai bună executare a cotelor”. Totuși, dacă ai domiciliul în Regatul Unit și dorești să dezactivezi funcția „Cea mai bună executare a cotelor”, ai la dispoziție un buton de comutare care îți permite să o dezactivezi în orice moment.

  Poți afla mai multe despre funcția „Cea mai bună executare a cotelor” și modalitatea de dezactivare a acesteia aici.

 7. MatchMe

  MatchMe este o funcție care facilitează confirmarea pariului tău pe Exchange.

  Cu MatchMe activată, poți confirma pariurile într-un interval prestabilit de prețuri în cazul în care cota scade, ceea ce îți va permite să obții mai multe confirmări cu succes pe Exchange.

  Funcția MatchMe este implicit dezactivată pentru toți clienții. Cu toate acestea, o poți activa și dezactiva la nivel de pariu pe biletul de pariu sau accesând opțiunile de preț din setări.

  Dacă funcția MatchMe nu te poate ajuta cu pariul, ea va plasa pariul neconfirmat la prețul inițial solicitat.

  Poți afla mai multe despre funcția MatchMe și modalitatea de activare a acesteia aici.

 8. Confirmare încrucișată

  În plus față de confirmarea pariurilor „pro” împotriva celor „contra” pentru aceeași selecție, multe piețe de la Betfair utilizează un proces numit „cross-selection matching” sau „cross market matching” („confirmare încrucișată”) pentru confirmarea pariurilor:

  • Cross-selection matching: prin utilizarea „cross-selection matching” este posibilă confirmarea unei cereri de pariu la un preț mai bun decât ar putea să fie obținut numai prin luarea în considerare a pariurilor „pro” și „contra” pentru aceeași selecție, și prin luarea în considerare a lichidității neconfirmate de pe selecțiile rămase de pe o piață.
  • Cross-market matching: unele selecții de pe o anumită piață sunt echivalente cu una sau mai multe combinații de pariuri de pe alte piețe în cadrul aceluiași eveniment (de exemplu, piețele Cote meci, Handicap asiatic, Peste/Sub și Total Goluri). La utilizarea „cross-market matching”, este posibilă confirmarea unei cereri de pariu la un preț mai bun decât ar putea să fie obținut numai prin luarea în considerare a pariurilor „pro” și „contra” pentru aceeași selecție, și prin luarea în considerare a lichidității neconfirmate de pe selecțiile rămase de pe alte piețe în cadrul aceluiași eveniment.

  Cu excepția pariurilor plasate la „Betfair Starting Price”, pariurile de pe Exchange pot fi confirmate doar la prețuri care reprezintă o creștere validă în ierarhia cotelor Betfair. Acest lucru este valabil indiferent dacă este vorba despre un simplu pariu „pro” împotriva unuia „contra” sau despre un pariu care este confirmat prin confirmare încrucișată. Atunci când pariul este confirmat prin confirmare încrucișată, procesul va confirma pariul clientului la cel mai bun preț care reprezintă o creștere validă în ierarhia cotelor Betfair.

  În anumite circumstanțe, deoarece procesul de cross-matching poate fi aplicat doar pentru prețuri care reprezintă o creștere validă în ierarhia cotelor Betfair, acest lucru va avea drept rezultat generarea de către Betfair de sume mici suplimentare din pariul de confirmare încrucișată.

  Pariurile vor fi confirmate prin utilizarea procesului „cross-matching” doar dacă ar avea drept rezultat un preț mai bun pentru client decât confirmarea pariului lor împotriva unui pariu opus din aceeași selecție.

  Indiferent dacă un pariu este sau nu confirmat prin confirmare încrucișată, atunci când se poate utiliza mai mult de un pariu neconfirmat la același preț pentru a confirma cererea de pariu în curs a unui client, pariurile sunt confirmate întotdeauna în ordinea în care acestea au fost primite (adică, primul venit, primul servit).

Partea B - Regulile generale

 1. Gestionarea piețelor „in-play”

  1. 1.1Generalități

   • Pentru toate celelalte activități sportive, cu excepția curselor de cai și de ogari, dacă o piață nu este programată pentru a fi transformată în piață de tip „in-play”, însă Betfair nu suspendă piața la momentul oportun:
    • dacă evenimentul are un termen de „închidere” programat, toate pariurile confirmate („matched”) după termenul respectiv vor fi nule; și
    • dacă evenimentul nu are un termen de „închidere” programat, Betfair va depune eforturi rezonabile pentru a determina momentul „închiderii” reale și toate pariurile plasate după momentul „închiderii” determinat de Betfair vor fi nule.
   • În cazul curselor de cai și de ogari, dacă o piață nu este programată să fie transformată în piață de tip „in-play”, însă Betfair nu suspendă piața la momentul oportun, toate pariurile confirmate după momentul „închiderii” oficiale vor fi nule.
   • În cadrul regulilor pieței, este posibil să precizăm că piața relevantă nu va fi „gestionată activ” de Betfair. În cazurile în care se aplică acest lucru, Betfair va depune toate eforturile rezonabile să suspende piețele de tip „evenimente în desfășurare” la începutul și la sfârșitul evenimentului, însă Betfair nu poate garanta că piețele respective vor fi suspendate la momentul oportun.
   • Betfair nu va suspenda parțial rezultate/selecții de pe piețele Exchange care au fost transformate în piețe „in-play” (deși poate face acest lucru în piețele Sportsbook sau Cote fixe).
   • Clienții Betfair sunt responsabili în orice moment pentru gestionarea pariurilor lor „in-play”.
   • În scopul pariurilor „in-play”, clienții trebuie să știe că este posibil ca transmisiile descrise ca fiind „live” (în direct) de unele posturi pot fi redate, de fapt, cu întârzieri sau pot fi înregistrate în prealabil. Durata întârzierii poate varia, în funcție de sistemul prin care recepționează imaginile sau datele.
   • Disponibilitatea unei piețe de tip „in-play” în cadrul produsului nostru Exchange pentru un anumit eveniment nu înseamnă neapărat că va exista o piață „in-play” echivalentă pentru același eveniment în cadrul produselor noastre Sportsbook sau Cote fixe.
  2. 1.2Toate piețele cu excepția piețelor de curse de cai și piețelor de curse de ogari (dar INCLUZÂND piețele de curse de cai australiene) – nesuspendarea la momentul „închiderii”

   • În legătură cu piețele programate pentru a fi transformate în piețe de tip „in-play”, Betfair va depune eforturi rezonabile pentru a transforma piețele respective în piețe „in-play” la momentul „închiderii”. Momentul „închiderii” acestor piețe ar trebui să fie indicat în informațiile privind piața. Totuși, indiferent de informațiile privind piața, Betfair nu garantează că piețele respective vor fi suspendate și transformate în piețe de tip „in-play” la momentul „închiderii”.
   • Dacă o piață este programată pentru a fi transformată în piață de tip „in-play” dar, la momentul programat al „închiderii”, Betfair nu (i) transformă această piață în „in-play”, nici nu (ii) suspendă piața și anulează pariurile neconfirmate, toate pariurile confirmate după momentul programat al „închiderii” vor fi nule. Dacă evenimentul nu are un termen de „închidere” programat, Betfair va depune eforturi rezonabile pentru a determina momentul efectiv al „închiderii”, iar toate pariurile plasate după momentul „închiderii” determinat de Betfair vor fi nule. În cazul în care evenimentul este încă în desfășurare, Betfair va depune eforturi rezonabile pentru a redeschide piața pentru pariere „in-play”.
  3. 1.3Piețele de fotbal – nesuspendarea la producerea unui eveniment fizic și reguli legate de VAR

    Nesuspendarea la producerea unui eveniment fizic și anularea evenimentelor fizice ca urmare a VAR

   • Dacă Betfair nu suspendă la timp o piață ca urmare a producerii unui eveniment fizic, Betfair își rezervă dreptul de a anula pariurile confirmate după producerea evenimentului fizic. Anularea acestor pariuri poate avea loc în timpul evenimentului sau retrospectiv, după încheierea meciului.
   • În cazul în care un eveniment fizic este anulat ca urmare a unei determinări efectuate prin arbitraj asistat video, Betfair va anula pariurile după cum urmează pentru fiecare eveniment fizic și anularea acestuia:
    • Pentru anularea unui gol ca urmare a VAR, vor fi anulate pariurile confirmate între ora înscrierii golului și ora la care se finalizează examinarea prin arbitraj asistat video.
    • Pentru anularea unui cartonaș roșu ca urmare a VAR, vor fi anulate pariurile confirmate după ora la care se începe examinarea prin arbitraj asistat video.

    Anularea acestor pariuri poate avea loc în timpul evenimentului sau retrospectiv, după încheierea meciului.

   • În cazurile în care o decizie de arbitraj asistat video are ca rezultat acordarea unui cartonaș roșu sau a unui penalty, se va considera că evenimentul fizic în cauză a avut loc la ora la care se începe examinarea prin arbitraj asistat video a evenimentului fizic respectiv (acordat în cele din urmă). În asemenea circumstanțe, pariurile confirmate anterior orei la care se începe examinarea prin arbitraj asistat video nu vor fi anulate.
   • Pentru a evita orice îndoială, dacă arbitrul decide să acorde un gol retrospectiv ca urmare a VAR, vor fi anulate pariurile confirmate între ora înscrierii golului și ora la care se finalizează examinarea prin arbitraj asistat video, cu excepția cazului în care examinarea prin VAR (și decizia ulterioară) nu modifică în cele din urmă decizia luată de arbitrii de pe teren.
   • Definiția „evenimentului fizic”

   • În sensul acestor reguli Exchange, un „eveniment fizic” înseamnă înscrierea unui gol, acordarea unui penalty (în urma căruia se înscrie un gol) sau eliminarea unui jucător.
  4. 1.4Piețele de curse de cai și curse de ogari – nesuspendarea la momentul „închiderii”

   • În legătură cu piețele programate pentru a fi transformate în piețe de tip „in-play”, Betfair își propune să depună eforturi rezonabile pentru a transforma piețele respective în piețe „in-play” la momentul „închiderii”. Momentul „închiderii” acestor piețe ar trebui să fie indicat în informațiile privind piața. Totuși, indiferent de ceea ce este prezentat în informațiile privind piața, Betfair nu garantează că piețele respective vor fi suspendate și transformate în piețe de tip „in-play” la momentul „închiderii”.
   • Dacă o piață este programată pentru a fi transformată în piață de tip „in-play” dar, la momentul oficial al „închiderii”, Betfair nu (i) transformă această piață în „in-play”, nici nu (ii) suspendă piața și anulează pariurile neconfirmate, toate pariurile confirmate după momentul oficial al „închiderii” vor fi nule.
   • Dacă o piață este programată pentru a fi transformată în piață de tip „in-play”, însă Betfair nu suspendă piața la momentul „închiderii” (deci pariurile neconfirmate nu sunt anulate la momentul respectiv), însă piața este transformată în mod intenționat în piață „in-play” mai târziu în timpul evenimentului, toate pariurile confirmate după momentul oficial al „închiderii” vor fi valabile.
 2. Rezultatele și deciderea pieței

  1. 2.1Generalități

   • Piețele vor fi decise conform informațiilor privind piața și/sau regulamentelor sportive specifice.
   • Atunci când informațiile privind piața sau regulamentele sportive specifice nu specifică modul și baza deciderii pieței, piețele se vor decide în funcție de rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Dacă nu este disponibil niciun rezultat oficial din partea unei autorități relevante, rezultatul va fi determinat de către Betfair (care acționează în mod rezonabil), utilizând informații din surse independente. În astfel de cazuri, dacă se fac publice informații noi în termen de 48 de ore de la decidere, Betfair va hotărî (acționând în mod rezonabil): (i) dacă piața trebuie restabilită sau redecisă ca urmare a acestor noi informații; sau (ii) dacă se vor aștepta mai multe informații înainte de a hotărî dacă se va restabili sau redecide piața. Cu excepția cazului în care Betfair a anunțat că așteaptă informații suplimentare, informațiile care se publică la peste 48 de ore după deciderea unei piețe nu vor fi luate în considerare de Betfair (indiferent dacă este posibil ca respectivele informații să fi determinat un rezultat diferit).
   • În cazul în care există incertitudini în legătură cu rezultate sau potențiale rezultate, Betfair își rezervă dreptul de a suspenda deciderea unei piețe pe perioadă nelimitată, până la eliminarea incertitudinii în mod rezonabil și satisfăcător pentru Betfair. Betfair își rezervă dreptul de a anula orice piață, dacă incertitudinea referitoare la decidere nu poate fi eliminată în mod rezonabil și satisfăcător pentru Betfair.
  2. 2.2Redeciderea

   • Piețele sunt decise în general la scurt timp după încheierea evenimentului în cauză. Betfair poate decide (sau decide parțial) unele piețe înainte de a fi declarat rezultatul oficial (sau poate spori soldul „disponibil pentru pariuri” cu câștigul potențial minim al clientului respectiv pe o anumită piață) ca simplu beneficiu al serviciului pentru clienți. Totuși, Betfair își rezervă dreptul de a modifica deciderea pieței dacă: (i) rezultatul oficial este diferit de rezultatul în funcție de care Betfair a decis inițial piața (de exemplu, un rezultat al curselor de cai modificat de autoritatea relevantă la scurt timp după cursă, însă înainte ca rezultatul să fie oficial); sau (ii) dacă întreaga piață este eventual anulată (ex: în cazul unui eveniment anulat).
   • Betfair își rezervă dreptul de a anula deciderea unei piețe, dacă piața este decisă greșit (de exemplu, din cauza unei erori umane sau de natură tehnică).
   • Dacă Betfair redecide o piață, acest lucru poate duce la modificări ale soldului clientului pentru a reflecta modificarea deciderii pieței.
  3. 2.3Neparticipanții, retragerile și descalificările

   • Sub rezerva permanentă a dreptului Betfair de a anula pariurile în temeiul termenilor și condițiilor sale sau a oricărei excepții de la regulile Exchange, dacă piața conține o declarație de tipul „Toate pariurile sunt valabile, indiferent dacă participă sau nu” (sau o declarație similară) în informațiile privind piața, atunci toate pariurile pe o echipă sau pe un concurent vor fi valabile, indiferent dacă echipa sau concurentul ia startul în cadrul evenimentului, participă la oricare parte a acestuia sau nu.
   • Dacă în informațiile privind piața nu se menționează că toate pariurile vor fi valabile, indiferent de participare, clienții trebuie să consulte regulamentele sportive specifice relevante.
   • Dacă o echipă sau un concurent este descalificat, se retrage sau nu se prezintă după începerea unui eveniment, se va considera că a pierdut, cu condiția ca cel puțin o altă echipă sau alt concurent să treacă de probele din cadrul evenimentului. Dacă nicio echipă sau concurent nu trece de probele din cadrul evenimentului (luând startul) atunci toate pariurile vor fi nule, cu excepția pariurilor pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  4. 2.4Piețele „Câștigător cu [selecție nominalizată]

   • Ocazional, Betfair poate oferi piețe care depind de participarea unui anumit concurent. În cazul în care concurentul nominalizat pentru o piață la titlu „Câștigător cu...” sau în informațiile privind piața nu participă la turneu sau la eveniment, toate pariurile de pe piață vor fi nule. De exemplu, dacă ar exista o piață de tenis „Câștigător cu Federer”, toate pariurile de pe piață ar fi nule dacă Federer nu ar participa la turneu. Totuși, dacă oricare alt concurent nu a participat, pariurile vor fi valabile.
   • Se va considera că o echipă sau un concurent a participat dacă a luat parte la eveniment în măsura necesară pentru a înregistra un rezultat sau o clasificare oficială (inclusiv descalificări, însă excluzând „nu a luat startul” sau altă clasificare echivalentă).
 3. Abandonurile, anulările, amânările

  • Unele piețe au reguli diferite, iar acestea sunt incluse în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. Totuși, dacă o piață nu are reguli privind abandonul, anularea și/sau amânarea în regulamentele sportive specifice sau în informațiile privind piața, se vor aplica următoarele.
  • În legătură cu orice meci, partidă, joc, eveniment individual, cursă sau eveniment similar: Dacă evenimentul nu este încheiat în termen de trei zile după data de încheiere programată inițial, toate pariurile plasate pe piețe pentru acest eveniment vor fi anulate, cu excepția pariurilor pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • În legătură cu orice turneu, competiție sau eveniment similar: Dacă evenimentul nu este încheiat în termen de trei zile după data de încheiere programată inițial, toate piețele referitoare la eveniment vor fi soluționate în conformitate cu decizia oficială a autorității relevante, cu condiția ca decizia respectivă să fie pronunțată în termen de 90 de zile după data de încheiere programată. Dacă nu se publică nicio hotărâre oficială în această perioadă de 90 de zile, pariurile de pe orice piață referitoare la acest eveniment vor fi anulate, cu excepția pariurilor pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat. Dacă o piață urmează a fi anulată, însă a fost soluționată parțial în semn de curtoazie față de clienții Betfair, pariurile respective soluționate parțial vor fi anulate și toate pariurile plasate pe piață vor fi nule.
  • Betfair va decide (acționând în mod rezonabil) dacă o piață se referă la un meci (sau la un eveniment similar) sau la un turneu (sau la un eveniment similar). Totuși, ca exemplu, se vor aplica următoarele: (i) Europa League, echipa câștigătoare = turneu; (ii) Liga Campionilor, faza grupelor, echipa câștigătoare = turneu; (iii) Premiership, cel mai bun marcator = turneu; (iv) pariu pe meci de golf 72 de găuri = meci; (v) Cupa Ryder, câștigător = turneu; (vi) turneu de golf, câștigător = turneu; (vii) turneu de tenis, câștigător = turneu;(viii) meci de crichet test de 5 zile = meci; (ix) Ashes Series, câștigător = turneu; (x) cursă de vehicule cu motor (ex: Grand Prix) = meci.
 4. Schimbarea locației

  Unele piețe au reguli diferite, iar acestea sunt incluse în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. Totuși, dacă schimbarea locației nu este menționată în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața, se vor aplica următoarele:

  • Pentru orice sport de echipă: dacă locația stabilită se schimbă după ce piața este încărcată de către Betfair, toate pariurile vor fi anulate numai dacă noua locație este terenul propriu al echipei aflate inițial în deplasare.
  • Pentru toate categoriile sau piețele, exceptând sporturile de echipă: dacă locația stabilită se schimbă după ce piața este încărcată de Betfair, toate pariurile vor fi valabile.
  • Dacă are loc o schimbare a tipului de suprafață stabilită (ex: un meci de hochei trece de la iarbă la teren artificial) după ce piața este încărcată, toate pariurile vor fi valabile.
 5. Reprizele

  • Unele piețe au reguli diferite, iar acestea sunt incluse în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. Totuși, dacă nu există mențiuni în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața, se vor aplica următoarele:
  • Dacă nu se specifică altfel, toate pariurile pe piețele de fotbal se aplică celor 90 de minute de joc, conform arbitrilor meciului, plus eventualele minute de prelungiri. Totuși, reprizele de prelungiri și loviturile de departajare nu sunt incluse. Singurele excepții sunt pentru meciurile programate pentru altă durată decât cele 90 de minute standard (de ex., 60, 70, 80 sau 120 de minute), conform regulamentelor competiției sau regulilor convenite de cele două echipe înainte de lovitura de deschidere. În astfel de cazuri, dacă meciul se joacă în formatul tradițional cu două reprize, toate pariurile vor fi soluționate la încheierea duratei convenite a meciului, care include timpul adăugat de arbitru pentru oprirea jocului (indiferent dacă durata meciului este publicată sau nu de Betfair). Dacă meciul se joacă într-un format neobișnuit (de ex., 3 sau 4 reprize), toate piețele „la pauză” vor fi anulate, însă toate celelalte piețe vor fi soluționate pe baza scorului de la sfârșitul meciului (inclusiv timpul adăugat de arbitru pentru oprirea jocului).
  • Unele piețe fac referire la durata până la un eveniment în cadrul manifestării sportive (ex: momentul primului gol). Dacă un eveniment are loc în prelungiri, după o perioadă de joc obișnuită, se va considera că a avut loc la sfârșitul perioadei de joc obișnuite. De exemplu, dacă se înscrie un gol în prelungirile primei reprize a unui meci de fotbal, se va considera că s-a marcat în 45 de minute.
  • Toate pariurile sunt aplicabile duratei obișnuite relevante complete, inclusiv prelungirilor. Nu sunt incluse reprizele de prelungiri și/sau executarea loviturilor de departajare.
  • În sensul acestor reguli și regulamente, când se face referire la un anumit număr de „zile” se va înțelege sfârșitul zilei, ora locală, după expirarea numărului de zile specificat. De exemplu, dacă un meci de rugbi este programat inițial pentru data de 1 decembrie, conform regulii care permite încheierea meciului în termen de trei zile după data de încheiere programată inițial (a se vedea paragraful 3 de mai sus), înseamnă că termenul limită pentru încheierea meciului va fi 4 decembrie, ora 23:59:59.
 6. Pariuri pe meciuri

  • Unele piețe au reguli diferite, iar acestea sunt incluse în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. De exemplu, pentru pariurile pe piețele de golf, regulile sunt stabilite în regulamentele sportive specifice. Totuși, dacă nu există mențiuni în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața, se vor aplica următoarele:
  • Pariurile pe evenimente singulare sunt determinate de concurentul sau de echipa cu cel mai bun scor, timp sau poziție în clasamentul evenimentului. Dacă niciunul dintre concurenții sau echipele din pariul pe meci nu termină probele din eveniment sau nu obțin un scor, timp sau poziție de finiș, pariurile sunt nule, în absența altor indicații contrare în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. Orice concurent sau echipă care nu trece de probele din eveniment sau nu înregistrează un scor, timp sau poziție de finiș, după ce a participat la evenimentul care face obiectul pariului va fi considerat învins dacă cel puțin o echipă sau un concurent termină competiția sau obține un scor, timp sau o poziție de finiș.
  • Pariurile pe evoluția într-o competiție sau într-un eveniment cu mai multe serii de calificări sau runde sunt determinate de concurentul sau de echipa care se califică în runda cea mai avansată (indiferent dacă ia parte la runda următoare) sau cu cel mai bun scor, timp sau poziție de finiș în finală sau în aceeași serie de calificare a competiției sau evenimentului. Dacă concurenții sau echipele relevante nu reușesc să se califice în aceeași rundă a competiției, ci în runde diferite, se aplică regulile „dead-heat”, indiferent de pozițiile de la finiș din rundele de calificare respective. Piețele vor fi decise parțial după sfârșitul fiecărei runde și descalificările, penalizările sau modificările ulterioare ale rezultatelor sau calificărilor nu vor avea niciun efect asupra pieței. Acolo unde unul sau mai mulți concurenți sau echipe sunt descalificate, în sensul deciderii, se va considera că echipa sau concurentul descalificat a avansat mai departe în competiție sau eveniment decât toți cei eliminați din competiție sau eveniment înainte de descalificare, și se va considera că a terminat ultimul (sau penultimul, dacă există mai mult de o descalificare) dintre cei care mai concurează în competiție sau eveniment. Se va considera că descalificarea avut loc în momentul eliminării concurentului sau echipei din competiție sau eveniment de către autoritatea relevantă, și nu în momentul în urma căruia s-a produs descalificarea.
  • Dacă unul dintre concurenți sau una dintre echipe nu ia parte la eveniment, atunci toate pariurile relevante pe meci vor fi nule.
  • Dacă un eveniment sau turneu este abandonat sau durata acestuia este redusă, astfel încât unii concurenți sau unele echipe nu reușesc să concureze în cadrul evenimentului sau al turneului, indiferent de motiv, cu excepția retragerii sau a descalificării, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
 7. Piețele „să se califice”

  • Unele piețe au reguli diferite, iar acestea sunt incluse în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața. Totuși, dacă nu există mențiuni în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața, se vor aplica următoarele:
  • Piețele „să se califice” (ex: piețele „să ajungă în finală”) vor fi determinate de concurentul sau de echipa care se califică în condițiile indicate în informațiile privind piața, indiferent dacă participă sau nu la următoarea rundă sau la următorul eveniment pentru care s-a calificat. Piețele vor fi decise după faza calificărilor și descalificările sau modificările ulterioare ale rezultatelor nu vor nu vor fi luate în considerare.
 8. Rezultatele de egalitate („dead heat”)

  • În absența unor mențiuni contrare în regulamentele sportive specifice și/sau în informațiile privind piața, regula „dead heat” se aplică pariurilor de pe piața în care există mai mulți câștigători decât se așteptase (după cum se specifică în informațiile privind piața).
  • Pentru fiecare pariu confirmat pe o selecție câștigătoare relevantă, miza este în primul rând redusă în mod proporțional prin înmulțirea cu numărul de câștigători așteptați (așa cum se specifică în informațiile privind piața) și împărțirea la numărul de câștigători reali [adică miza x (numărul de câștigători așteptați/numărul de câștigători reali)]. Câștigurile se distribuie apoi celor care au pariat „back” pe această „miză redusă” (miza redusă înmulțită cu cota tranzacționată), iar restul mizei revine celor care au pariat „lay”.
  • De exemplu, să presupunem că există o situație de egalitate pe primul loc între trei cai. „Clientul A” a pariat „back” pe unul dintre câștigători, cu o miză de 300 la cota tranzacționată de 4.0, iar „Clientul B” a acceptat cealaltă parte a acestui pariu. Când se decide evenimentul, miza (300) se înmulțește cu 1/3 [adică numărul de câștigători așteptați (1) împărțit la numărul câștigătorilor reali (3)] pentru a calcula miza redusă (100), iar restul revine celui care a pariat „lay” (200). Cel care a pariat „back” primește apoi cota tranzacționată acceptată (4.0) înmulțită cu miza redusă (4 x 100 = 400). În acest exemplu, câștigul net al „Clientului A” este de 100 (400 primiți, minus miza inițială de 300), iar pierderea netă a „Clientului B” este de 100. Alternativ, această situație poate fi înțeleasă ca suma integrală plătită la cota tranzacționată, împărțită la numărul de participanți aflați la egalitate. În exemplul de mai sus, aceasta ar fi 300 la o cotă tranzacționată de 4.0 (1200), împărțit la 3; adică o plată de 400 și un câștig net de 100.
  • Dacă este să luăm alt exemplu, presupuneți că există un câștigător al unui turneu de golf, însă 7 jucători sunt la egalitate pe locul al doilea. Pe piața „primii 5 care termină”: după deciderea câștigătorului, în piața „primii 5” ar mai fi încă 4 locuri disponibile pentru câștigători. „Clientul A” a pariat „back” pe unul dintre câștigători, cu 300 la cota tranzacționată de 4.0, iar „Clientul B” a acceptat cealaltă parte a acestui pariu. Când se decide evenimentul, miza (300) se înmulțește cu 4/7 [adică numărul de câștigători așteptați (4) împărțit la numărul câștigătorilor reali (7)] pentru a calcula miza redusă (171,43), iar restul revine celui care a pariat „lay” (128,57). Cel care a pariat „back” primește apoi cota tranzacționată acceptată (4.0), înmulțită cu miza redusă (4 x 171,43 = 685,72). În acest exemplu, câștigul net al „Clientului A” este de 385,72 (685,72 primiți, minus miza inițială de 300), iar pierderea netă a „Clientului B” este de 385,72.
 9. Reguli pentru pariurile la cote de start Betfair

  • Cotele de start Betfair („SP” sau „SP Betfair”) sunt disponibile în Exchange. Pariurile SP Exchange („pariurile SP”) sunt deci un tip de pariu Exchange. SP Betfair sunt calculate de Betfair, prin contrabalansarea tuturor pariurilor SP cu alte pariuri Exchange atunci când piața este suspendată la „închiderea” evenimentului relevant. Aceste calcule sunt prezentate detaliat mai jos.
  • Rețineți că, pentru toți clienții Betfair, pariurile SP nu mai pot fi anulate odată ce au fost plasate.
  • Pariurile SP Betfair sunt pariuri cu cote fixe, cotele fiecărei selecții fiind calculate și pariurile confirmate când începe evenimentul. Cotele sunt calculate prin realizarea corespondenței dintre cei care au plasat un pariu SP „back” și alte persoane de pe Exchange care au pariat „back” și persoanele care au plasat un pariu SP „lay” și alte persoane de pe Exchange care au pariat „lay”. Includerea altor pariuri Exchange în contrabalansarea pariurilor SP este necesară pentru a ne asigura că: Cei care au plasat pariuri SP „back” beneficiază de ofertele neconfirmate din Exchange pentru „lay”, dacă ofertele respective pot spori SP; iar cei care au plasat pariuri SP „lay” beneficiază de ofertele neconfirmate din Exchange pentru „back”, dacă ofertele respective pot reduce SP. Includerea altor pariuri Exchange neconfirmate („unmatched”) în contrabalansarea SP asigură, de asemenea, realizarea corespondenței, acolo unde este posibil, dintre alte persoane care au pariat „back” sau „lay” în Exchange, care altfel ar rămâne cu pariuri neconfirmate.
  • Riscul minim în cazul unui pariu plasat pe SP Betfair este de 10£ pentru un pariu „lay” și 1£ pentru un pariu „back” (sau echivalentul în moneda corespunzătoare).
  • Exemplul 1: pe selecția A, mizele celor care au pariat „back” se ridică la 1.000 £, iar riscul celor care au pariat „lay” este de 6.000 £ cu SP Betfair, și există alte pariuri „back” neconfirmate în Exchange în valoare de 500 £, disponibile pentru „lay” cu o medie de 5.0. Dacă am ignora piața Exchange în acest caz, SP ar fi 7.0. Totuși, astfel ar rămâne neconfirmate alte pariuri Exchange „back”, care ar fi putut fi confirmate la cota solicitată împotriva celor care au plasat pariuri SP „lay”. Prin urmare, SP Betfair va fi 5.0 și toți cei care au plasat pariuri SP „back” și cei care au plasat pariuri SP „lay” vor avea parte de pariuri confirmate la cota respectivă. Mizele Exchange în valoare de 500 £ din partea celor care au plasat pariuri SP „back” vor corespunde, de asemenea, la cota solicitată de 5.0 împotriva celor care au plasat pariuri SP „lay”.
  • Exemplul 2: pe selecția B, mizele celor care au pariat „back” se ridică la 831 £, iar riscul celor care au pariat „lay” este de 4.428 £ cu SP Betfair, și există alte pariuri „lay” neconfirmate în Exchange, disponibile pentru „back”. 20 £ la 6.8, 31,13 £ la 6.6 și 100 £ la 6.4. În acest caz, SP Betfair va fi 6.68. Aceasta se calculează incluzând cele 20 £ disponibile pentru „back” la 6.8 și cele 31,13 £ disponibile pentru „back” la 6.6 și contrabalansând aceste sume împotriva mizelor celor care au plasat pariuri SP „back” și a riscului celor care au plasat pariuri SP „lay”. Cele 100 £ disponibile pentru „back” pe Exchange la cota de 6.4 rămân neconfirmate, deoarece a include chiar și parțial această sumă ar însemna un dezechilibru între cei care au plasat pariuri SP „back” și cei care au plasat pariuri SP „lay”.
  • Pentru mai multe detalii privind modul în care Betfair efectuează contrabalansarea SP, consultați secțiunea întrebări frecvente din microsite-ul SP Betfair, aflat la următoarea adresă URL: http://promo.betfair/betfairsp
  • SP se calculează cu șase zecimale pentru fiecare selecție, deși în piața relevantă (sau în formularele/rezultatele oferite de Betfair) vizualizarea este redusă la două zecimale, cotele fiind rotunjite prin adaos sau prin lipsă, după caz. După contrabalansare, cotele de start complete pentru fiecare selecție sunt disponibile dacă dați clic pe graficul relevant al participantului individual.
  • Dacă indiferent de motiv site-ul nu este disponibil când începe evenimentul sau SP nu pot fi contrabalansate la „închidere”, Betfair va determina SP utilizând toate informațiile disponibile. Pentru a evita orice îndoială, informațiile nu se vor limita la activitatea de pariere de pe piața (piețele) Betfair relevante. De asemenea, în aceste condiții, este posibil ca un operator de pariuri autorizat din cadrul grupului Betfair să acționeze în calitate de contraparte a riscului pentru pariurile SP, dacă este cazul, pentru a asigura SP echitabile. Personalul Betfair implicat în determinarea SP în astfel de condiții nu va avea interese personale sau de alt gen în privința SP în cauză.
  • Dacă procesul de contrabalansare a SP se desfășoară prematur (de exemplu, dacă o cursă de cai este transformată în cursă „in-play” din greșeală), Betfair va încerca să anuleze contrabalansarea, astfel încât SP să se determine când începe efectiv evenimentul. Totuși, este posibil să existe situații în care acest lucru nu este posibil, caz în care SP se vor baza pe contrabalansarea inițială.
  • În cazurile în care contrabalansarea SP este anulată: Pariurile SP (inclusiv pariurile SP cu limită), „La In-play: Acceptă SP” și „La In-play: Păstrează” vor reveni la starea inițială de dinainte de contrabalansare; și pariurile „La In-play: Anulează” vor rămâne anulate dacă nu sunt confirmate în cadrul procesului de contrabalansare, sau dacă sunt confirmate în cadrul procesului de contrabalansare, vor reveni la starea neconfirmată de dinainte de contrabalansare.
  • Dacă procesul de contrabalansare a SP are loc mai târziu decât se programase (adică după începerea evenimentului) și Betfair constată că a survenit un eveniment fizic (acest lucru va însemna în general că evenimentul nu a devenit „in-play”), SP se vor determina exclusiv pe baza pariurilor SP (și a pariurilor „La In-play: Acceptă SP” care nu sunt confirmate când Betfair suspendă piața relevantă), plasate înainte de „închidere”. Acest lucru înseamnă că pariurile „La In-play: Acceptă SP” confirmate după închidere vor fi anulate și nu vor fi incluse în procesul de reconciliere. În plus, pariurile SP plasate după „închidere” vor fi nule. Totuși, dacă procesul de reconciliere a SP se derulează mai târziu decât se programase, însă Betfair constată că nu a survenit niciun eveniment fizic, toate pariurile vor fi valabile.
  • Dacă este oferită o opțiune „each way” pentru pariurile SP Betfair, acestea vor fi procesate ca două pariuri separate: un pariu „să câștige” la SP și un pariu „să se claseze” la SP.
  • Dacă indiferent de motiv pariurile neconfirmate sunt anulate înainte ca piața să devină „in-play”, atunci pariurile neconfirmate care au fost selectate ca „La In-play: Acceptă SP” vor fi transformate în pariuri SP Betfair. Odată ce au fost transformate, acestea nu mai pot fi anulate.
  1. 9.1Împotriva cui pariați în cazul Betfair SP

   • Când plasați un pariu la SP, pariați împotriva altor clienți Betfair. Totuși, în timpul contrabalansării SP Betfair, Betfair acționează în calitate de contraparte pentru a echilibra riscul între pariurile SP Betfair și celelalte pariuri Exchange.
  2. 9.2Plasarea unui pariu Betfair SP

   Prin selectarea butonului „SP” din vizualizarea pieței, clienții au la dispoziție două moduri diferite de a solicita un pariu SP. Acestea sunt următoarele:

   • În primul rând, puteți solicita un pariu la SP lăsând căsuța „Setați limita cotei de start (SP)” nebifată în partea din dreapta-sus a gestionarului de pariuri. Pentru un pariu „back” trebuie să introduceți miza dorită pe selecție. Pentru un pariu „lay” trebuie să introduceți suma pe care sunteți pregătit(ă) să o riscați pentru selecție – cu alte cuvinte, suma pe care sunteți pregătit(ă) să o pierdeți, dacă selecția va câștiga (sau se va clasa, după caz).
   • Al doilea mod în care puteți solicita un pariu la SP este să selectați opțiunea „Setați limita cotei de start (SP)”. Utilizând această opțiune, puteți solicita un pariu la SP, cu condiția să fie cota de start minimă în cazul unui pariu „back” sau cota de start maximă în cazul unui pariu „lay”. În cazul în care cota de start a Betfair este mai mică decât cota minimă solicitată de o persoană care a pariat „back” sau este mai mare decât cota maximă solicitată de o persoană care a pariat „lay”, pariul relevant va fi anulat când începe evenimentul. În cazul în care cota de start a Betfair este mai mare decât cota minimă solicitată de o persoană care a pariat „back” sau este mai mică decât cota maximă solicitată de o persoană care a pariat „lay”, pariul va fi confirmat la cota de start. Când cota de start este egală cu cota limită specificată de clienți, pariurile vor fi incluse pe baza momentului în care au fost trimise, conform regulei „primul venit, primul servit”, conform convenției existente pentru alte pariuri Exchange. Acest lucru înseamnă că este posibil ca aceste pariuri să nu fie confirmate sau să fie confirmate parțial.
   • Rețineți că dacă un neparticipant nu poate fi eliminat de Betfair din piața relevantă până după încheierea evenimentului, aplicarea unui factor de reducere tuturor pariurilor confirmate în momentul sau înainte de „închidere” (inclusiv pariuri SP) poate însemna că cota confirmată pentru un pariu la cote de start „back” cu cota limitată solicitată este reglat la o cotă sub limita inferioară solicitată. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că este posibil ca un pariu SP „lay” cu cota maximă solicitată să nu fie confirmat, chiar dacă cota selecției, după orice reglare de după cursă pentru neparticipare târzie, este mai mică decât cota maximă solicitată.
   • Dacă este solicitat un pariu SP cu cotă limitată, cota minimă/maximă solicitată poate fi redusă în cazul unui pariu „back” sau mărită în cazul unui pariu „lay” în orice moment înainte de începerea evenimentului. Totuși, după cum s-a menționat mai sus, de fapt, o solicitare de pariu SP nu poate fi anulată de client odată ce a fost plasată. Mai jos veți găsi mai multe informații privind impactul neparticipanților asupra SP Betfair.
  3. 9.3Pariurile Exchange care nu sunt confirmate la „închidere”

   • În mod normal, pariurile Exchange se plasează alegând cotele selecției din vizualizarea pieței (și nu dând clic pe „SP” de lângă selecție). Când un astfel de pariu Exchange nu este confirmat parțial sau total, poate fi reglat și anulat în mod normal. Anterior, pariurile neconfirmate erau anulate în mod automat când era suspendată piața, la „închiderea” evenimentului relevant. Acum puteți alege să transformați pariul Exchange neconfirmat într-un pariu SP când piața este suspendată la începutul unui eveniment, sau să mențineți pariul când evenimentul devine „in-play” (a se vedea opțiunea „keep” de mai jos).
   • Pentru a transforma pariul Exchange neconfirmat într-un pariu SP când se suspendă piața, trebuie să selectați opțiunea „La In-Play: Acceptă SP” din gestionarul de pariuri. Dacă există un neparticipant pe o piață „să câștige” cu un factor de reducere de cel puțin 2,5 % sau un neparticipant pe o piață „să se claseze” cu un factor de reducere de cel puțin 4 %, politica Betfair este aceea de a anula pariurile „lay” neconfirmate pe toți ceilalți participanți de pe piață. În cazul oricărui astfel de neparticipant, în locul anulării unui pariu lay pentru care s-a selectat opțiunea „La In-Play: Acceptă SP”, acesta se va transforma în mod automat într-un pariu SP. După această conversie, pariul nu mai poate fi anulat. În caz contrar, spre deosebire de pariurile SP, puteți opta să anulați pariul Exchange odată ce s-a plasat, chiar dacă ați ales ca pariul să fie menținut sau să se transforme într-un pariu SP la începerea evenimentului.
   • Dacă optați să transformați un pariu Exchange „lay” neconfirmat într-un pariu SP, riscul pariului Exchange „lay” se va transforma în risc pentru pariul SP. Riscul pentru pariul SP respectiv nu va depăși niciodată riscul pariului Exchange specificat. Totuși, suma pe care o puteți câștiga în urma pariului SP „lay” poate fi diferită de suma pe care ați fi câștigat-o dacă ar fi fost confirmat pariul Exchange, în funcție de SP finală.
  4. 9.4Reglări ale pariurilor SP pentru neparticipanți

   • În cazul pariurilor „pentru” cu preț inițial (SP), Betfair nu va modifica în niciun moment miza sau cotele solicitate de client, indiferent de neparticipanți sau de retrageri. Totuși, clienții care au selectat opțiunea de limitare a SP pot reduce cota SP minimă pe care sunt dispuși să o accepte în cazul unei selecții.
   • Dacă plasezi un pariu Betfair cu preț inițial (BSP) și nu putem elimina un neparticipant decât după încheierea cursei, prețul BSP calculat la începerea cursei se poate modifica după eliminarea neparticipantului. Factorul de reducere al neparticipantului se va aplica la cotele BSP inițiale generate, care vor returna un preț revizuit pentru pariul tău.
   • Pentru pariurile SP „lay” de pe piețele „să câștige”, Betfair va reduce riscul clientului pe baza factorilor de reducere ai neparticipanților și pe baza factorului de reducere a participantului pe care s-a plasat pariul clientului. În acest mod, Betfair se asigură că echilibrul dintre mizele celor care au pariat „back”și riscul celor care au pariat „lay” reflectă piața revizuită după ce a fost eliminat participantul. De exemplu, dacă un cal cu un factor de reducere de 50 % devine neparticipant, alt cal de pe aceeași piață cu o cotă de cca 5 (adică un factor de reducere de 20 %) va ajunge la o cotă de cca 2.5. Deci, riscul unui pariu „lay” de 200 £ pe participantul respectiv va deveni un risc de cca 75 £, astfel încât un pariu „back” corespondent să aibă aceeași miză de 50 £. Acest lucru se realizează prin înmulțirea riscului cu 37,5 % {adică 100 %-[50 %/(100 %-20 %)]}.
   • Dacă un pariu SP „lay” de pe o piață „să câștige” are o limită maximă specificată a cotei, această limită se va reduce în funcție de factorul de reducere al oricărui neparticipant, dacă neparticipantul are un factor de reducere de cel puțin 2,5 %.
   • Pentru pariurile SP „lay” de pe piețele „să se claseze”, Betfair va reduce riscul clientului pe baza factorilor de reducere ai neparticipanților, însă calculul va fi ușor diferit, în conformitate cu aplicarea factorilor de reducere ai pieței „să se claseze”. Riscul se va reduce în funcție de factorul de reducere al participantului eliminat. Atunci când pariul „lay” pe o piață „să se claseze” are specificată cota maximă, câștigul potențial de pe urma pariului (adică cota – 1) se va reduce în funcție de factorul de reducere al participantului eliminat.
   • Dacă un pariu SP „lay” de pe o piață „să se claseze” are o limită maximă specificată a cotei, această limită se va reduce în funcție de factorul de reducere al oricărui neparticipant.
   • Pariurile SP „lay” nu vor fi anulate dacă există un neparticipant.
  5. 9.5Condiții specifice pentru pariurile la SP în cazul neparticipanților pe piețele de pariuri pe cursele de ogari

   • TOATE pariurile SP vor fi valabile, dacă boxa selectată nu este goală sau dacă, după ce ați plasat pariul, nu este introdus ulterior un concurent de rezervă, care să participe din boxa pe care ați selectat-o.
   • TOATE pariurile neconfirmate „Transformați în SP” vor fi anulate când este adăugată o rezervă sau este eliminată o boxă goală.
 10. Opțiunea „Keep” (Păstrați)

  • Pentru piețele programate să fie transformate în piețe „in-play” la „închidere”, clientul poate solicita ca pariul neconfirmat Exchange să nu fie anulat atunci când piața devine „in-play”. Acest lucru se poate efectua prin selectarea opțiunii „La In-Play: Păstrează” din gestionarul de pariuri (și prin confirmarea solicitării) și înseamnă că pariul neconfirmat va rămâne atunci când vor fi anulate alte pariuri neconfirmate la începerea evenimentului.
  • După cum s-a descris mai sus, atunci când un neparticipant este eliminat de pe piața curselor de cai (cu excepția retragerilor tardive, după cum se indică în următorul alineat), politica Betfair este să anuleze ofertele neconfirmate de „lay” pe toți ceilalți cai de pe piață, dacă neparticipantul are un factor de reducere de 2,5 % sau mai mare pe piețele „să câștige” sau de 4,0 % sau mai mult pe piețele „să se claseze”. În aceste condiții, ofertele „lay” pe un cal cu opțiunea „La In-Play: Păstrați” selectată nu vor fi anulate. În schimb, cotele „lay” oferite pe piețele „să se claseze” vor fi reduse proporțional cu factorii de reducere ai neparticipanților, același criteriu fiind aplicabil pe piețele „să câștige”, cu condiția ca neparticipantul relevant să aibă un factor de reducere de cel puțin 2,5 %.
  • Când are loc o retragere tardivă, este posibil ca Betfair să nu aibă timp să elimine neparticipantul de pe piață înainte de a o transforma în piață „in-play”. În astfel de cazuri, dacă Betfair poate determina că retragerea tardivă este un participant fizic (adică o selecție cu un factor de reducere de aprox. 20 % sau mai mare pe piața „să câștige”), Betfair își rezervă dreptul de a anula TOATE pariurile „lay” „keep”(păstrează) (atât de pe piața „să câștige”, cât și de pe piața „să se claseze”) înainte de a transforma piața în piață „in-play”. Dacă Betfair nu anulează pariurile „lay” „keep” în cazul unei retrageri tardive (de exemplu, dacă nu se poate ști care cal s-a retras, la momentul închiderii), toate pariurile de acest gen plasate înainte de închidere și confirmate „in-play” vor rămâne la cota inițială selectată. Acest lucru înseamnă că pariurile „lay” „keep” nu vor fi supuse niciunui factor de reducere. Ca urmare a retragerii tardive, acesta va fi aplicat după încheierea cursei pariurilor confirmate la sau înainte de „închidere”.
  • În caz contrar, în cazuri excepționale, Betfair își rezervă dreptul de a anula pariurile „keep” pentru a proteja clienții, însă, cu excepția indicațiilor din regulile pieței sau din informațiile privind piața, principiul general este acela că Betfair nu va anula în niciun moment un pariu „keep”, cu excepția cazului în care acesta rămâne neconfirmat când piața este închisă (definitiv) la sfârșitul evenimentului.
  • Pentru a evita orice îndoială, acest lucru înseamnă că (de exemplu) atunci când survine un eveniment fizic într-un meci de fotbal și alte pariuri neconfirmate sunt anulate înainte de redeschiderea pieței, pariurile „keep” nu vor fi anulate.
 11. Regulile pariurilor Tote

  • Când plasați un pariu Tote pe platforma Betfair (de exemplu, un pariu Tote în Regatul Unit sau în Africa de Sud), pariați împotriva Betfair, în calitate de contraparte a pariului dvs. Betfair va plasa un pariu corespondent în fondul comun Tote relevant, după caz.
  • Este oferit un link către regulile care se aplică pariurilor Tote plasate cu Betfair în calitate de contraparte pe fiecare dintre paginile relevante pentru pariurile Tote de pe site-ul Betfair. Dacă există discrepanțe între regulile respective și: regulile echivalente disponibile pe site-ul Tote relevant (de exemplu, pe site-ul Tote din Regatul Unit, în cazul pariurilor Tote din Regatul Unit); sau regulile echivalente aplicate de hipodromul gazdă relevant, vor prevala regulile de pe site-ul Tote relevant sau cele aplicate de hipodromul relevant.
 12. Reguli pentru cash out și cash out automat

  Cash out

  • Cash out este o funcție oferită pe diverse piețe de pariuri de pe Betfair Exchange.
  • Cash out este o modalitate ușoară de a bloca un profit sau de a reduce pierderile, fără a fi nevoie să aștepți încheierea evenimentului. Dacă decizi să efectuezi cash out, Betfair va plasa automat pariuri suplimentare pe piața Betfair pentru a-ți bloca poziția. Clienții trebui să știe că, în cazul în care o selecție este eliminată de pe o piață, acest lucru poate afecta cash out-urile efectuate înainte de eliminarea selecției, iar clienții pot primi o sumă mai mică decât cea afișată pe butonul Cash Out.
  • Dacă faci o solicitare de cash out, vei fi înștiințat dacă solicitarea ta a fost acceptată sau nu. Acceptarea solicitării de cash out nu este garantată, aceasta putând să eșueze dacă, de exemplu, piața este suspendată sau cotele se modifică înainte de procesarea solicitării tale.
  • Dacă solicitarea ta de cash out reușește, se va afișa un mesaj de „succes” și pariurile tale (sau partea relevantă a acestora) vor fi soluționate în momentul în care se vor soluționa toate celelalte pariuri de pe aceeași piață (moment în care ți se vor returna în cont eventualele câștiguri).
  • Orice încercare de cash out va fi anulată (iar miza îți va fi returnată) în cazul în care: (i) faci cash out pentru un pariu pe o piață care este anulată ulterior (de ex., din cauza abandonării evenimentului în cauză) sau (ii) faci cash out pentru un pariu de tip „rezultat egal, pariu anulat” (sau asemănător), iar evenimentul în cauză se încheie ulterior la egalitate.
  • Dacă solicitarea ta de cash out eșuează, va fi afișat un mesaj care va indica motivul eșecului și ți se poate face o nouă ofertă de cash out.
  • Procesarea solicitărilor de cash out efectuate în timpul evenimentelor poate dura mai mult, din cauza întârzierii pariurilor din timpul evenimentelor.
  • Uneori este posibil ca funcția Cash Out să nu fie disponibilă când pe o piață există un nivel scăzut de lichiditate.
  • Funcția de cash out nu este disponibilă în prezent pe toate piețele Betfair Exchange; se va afișa o pictogramă cash out în cazul piețelor compatibile cu cash out. Consultați pagina Asistență pentru mai multe detalii cu privire la cazurile în care funcția de cash out nu este disponibilă.
  • Opțiunea de cash out pe Betfair Exchange se aplică în funcție de piețe, mai degrabă decât în funcție de pariuri. Prin urmare, dacă ai plasat două pariuri separate pe același rezultat, ai posibilitatea de a face cash out pentru ambele pariuri sau de a nu face cash out pentru niciunul (cu alte cuvinte, nu vei putea face cash out numai pentru unul dintre pariuri).
  • Utilizarea funcției de cash out poate însemna să renunți la o anumită promoție și să nu mai fii eligibil pentru aceasta. Consultă termenii și condițiile promoției pentru mai multe detalii.
  • Betfair își rezervă dreptul de a anula soluționarea unui cash out, dacă pariul sau o piață este soluționat(ă) greșit (de exemplu, din cauza unei erori umane sau de natură tehnică) sau dacă un pariu sau o piață este ulterior declarat(ă) nul(ă). Dacă Betfair resoluționează un pariu, acest lucru poate duce la modificări ale soldului clientului pentru a reflecta modificările aferente soluționării pariului.
  • Betfair își rezervă dreptul de a suspenda sau de a dezactiva funcția de cash out în orice moment.
  • Reține că dacă plasezi un pariu cu intenția de a folosi ulterior funcția Cash Out, nu pot exista niciodată garanții că funcția Cash Out va fi disponibilă în momentul în care dorești să plasezi pariul ulterior (acesta este cazul indiferent dacă indisponibilitatea serviciului Cash Out se datorează sau nu unui factor care se află în afara controlului nostru rezonabil).

  Cash out automat

  • Cash out-ul automat este un produs oferit pe o serie de piețe pentru care este disponibil cash out-ul pe Betfair Exchange.
  • Cash out-ul automat îți permite să stabilești nivelul profitului la care dorești să faci cash out automat pentru pariurile de pe o anumită piață (pentru detalii suplimentare despre produsul cash out standard oferit pe Betfair Exchange, a se vedea subsecțiunea de mai sus).
  • Setează-ți pur și simplu nivelul de cash out automat și, în cazul în care câștigurile pe care le-ai obține prin efectuarea cash out-ului ating nivelul respectiv în orice moment, Betfair va încerca să facă automat cash out pentru pariurile pe care le-ai plasat pe piața respectivă. Aceasta înseamnă că, în cazul în care cash out-ul automat reușește, vei primi suma la care ți-ai presetat cash out-ul automat (adică miza inițială și profitul specificat). Cu toate acestea, la fel ca în cazul produsului cash out standard al Betfair, nu vei putea câștiga aceeași sumă ca în situația în care pariul ar fi fost soluționat cu succes.
  • În cazul în care cash out-ul automat reușește, se va afișa un mesaj de confirmare pe ecran.
  • Nu vei putea vedea când serviciul de cash out automat încearcă să efectueze cash out pentru tine.
  • Reține că efectuarea cash out-ului automat nu este garantată. În anumite situații, există posibilitatea ca Betfair să nu poată efectua automat cash out pentru pariurile tale, în ciuda faptului că în secțiunile relevante de pe site-ul/aplicația Betfair se afișează că această opțiune este disponibilă.
  • După efectuarea cu succes a unui cash out automat, pe pagina Pariurile mele se vor afișa tranzacțiile de pariere care au avut loc în vederea efectuării cash out-ului automat.
  • Dacă ai selectat opțiunea de cash out automat pentru o anumită piață și cash out-ul a fost efectuat cu succes, toate pariurile neconfirmate pe care le-ai plasat pe aceeași piață vor fi anulate automat.
  • În cazul în care ai plasat pariuri pe o serie de selecții pe aceeași piață, iar una sau mai multe dintre acele selecții este soluționată ca fiind necâștigătoare înainte ca piața să fie soluționată complet (de ex., pentru că nu mai este posibil ca selecția sau selecțiile în cauză să fie câștigătoare), orice regulă de cash out automat pe care ai aplicat-o celorlalte selecții de pe piața respectivă va fi anulată automat.
  • Betfair își rezervă dreptul de a suspenda sau de a dezactiva funcția de cash out automat în orice moment.
 13. Diverse

  • Toate referirile la durate din regulile Exchange se fac în conformitate cu fusul orar al zonei în care se desfășoară evenimentul. De exemplu, referirile la momentul de începere a unui meci de fotbal denotă ora locală a începerii meciului.
  • Toate informațiile furnizate de Betfair sunt furnizate de bună credință. Totuși, Betfair nu își poate asuma răspunderea pentru erori sau omisiuni referitoare la informații, precum postarea de prețuri, participanți, ore, scoruri, rezultate sau date statistice generale.
  • Betfair își rezervă dreptul de a corecta oricare greșeli evidente și va lua toate măsurile rezonabile pentru a se asigura că piețele sunt administrate cu integritate și transparență.
  • Dacă se afișează o echipă sau un concurent incorect (excluzând micile greșeli de ortografie) sau se afișează numărul incorect de echipe, concurenți sau rezultate pe oricare piață finalizată sau pe o piață care este încărcată utilizând informații incorecte (de exemplu, aplicarea unui algoritm de expunere incorect sau dacă un instrument de confirmare încrucișată utilizează un algoritm incorect) sau include greșeli evidente, precum utilizarea incorectă a instrumentului de confirmare încrucișată, atunci Betfair își rezervă dreptul de a suspenda piața (cu condiția să acționeze în mod rezonabil) pentru a anula toate pariurile confirmate pe piața respectivă.
  • Clienții sunt datori să se asigure că selecția pe care plasează pariul este selecția dorită. De exemplu, în cazul unui concurent care poartă același nume cu altă persoană care nu participă la evenimentul relevant, clientul are responsabilitatea de a se asigura că știe care concurent este încărcat pe piața relevantă și să se asigure că plasează pariul pe concurentul dorit.
  • Betfair își rezervă în orice moment și la libera sa alegere dreptul de a suspenda piețe Exchange fără a suspenda piețele corespondente sau asociate Sportsbook sau Cote fixe, de a suspenda sau de a nu mai oferi piețe Sportsbook sau Cote fixe fără a suspenda piețe corespondente sau asociate Exchange.
  • Betfair poate decide la libera sa alegere să suspende în orice moment parierea pe o piață (chiar dacă suspendarea are loc mai devreme decât prevedeau regulile Exchange). În sensul menținerii integrității și echității pe piețe, Betfair poate anula, de asemenea, anumite pariuri de pe o piață sau chiar întreaga piață.
  • Rețineți că dacă plasați pariuri asociate sau corespondente pe o combinație din produsele Betfair Exchange, Sportsbook, Cote fixe și/sau Pariuri multiple (și/sau din produse de pariere ale terților), este posibil ca pariurile pe un produs să fie anulate în conformitate cu termenii și condițiile Betfair, în timp ce este posibil ca pariurile pe un alt produs să rămână valabile. Rețineți că Betfair nu este răspunzător față de dvs. în cazul în care unul sau mai multe dintre pariurile dvs. pe produsele Betfair sunt modificate sau anulate în conformitate cu termenii și condițiile Betfair, chiar dacă celelalte pariuri asociate rămân valabile (și chiar dacă v-ați bazat în mod clar pe pariurile plasate pe un produs pentru a plasa pariuri asociate pe alt produs).
  • Betfair își rezervă dreptul de a modifica în orice moment regulile Exchange. Toate revizuirile de acest gen vor fi obligatorii și vor intra în vigoare imediat după postarea modificărilor regulilor pe betfair.ro, iar piețele încărcate după ce au fost postate noile reguli Exchange se vor supune noilor reguli Exchange.
  • Betfair își rezervă dreptul de a anula pariurile neconfirmate pentru a proteja în orice moment clienții.
  • După deciderea oricărei piețe, sumele aferente
   • câștigurilor/pierderilor în urma pariurilor; și
   • comisioanelor
   vor fi rotunjite prin adaos sau prin lipsă la cele mai apropiate două zecimale [cu excepția că rotunjirea se va realiza întotdeauna prin lipsă (și niciodată prin adaos) în ceea ce privește sumele aferente câștigurilor/pierderilor de pe urma pariurilor BSP]. Ca exemplu, 3,333 £ se va decide ca 3,33 £, în timp ce 3,335 £, se va decide ca 3,34 £ (cu excepția cazului în care această sumă reprezintă câștiguri/pierderi de pe urma pariurilor BSP, caz în care se va decide ca 3,33 £).
  • Regulile Exchange au fost pregătite și în alte limbi decât limba engleză în scopul traducerii. În cazul oricăror diferențe între versiunea în limba engleză și (dacă este cazul) versiunea tradusă în limba locală a țării dvs. de reședință, versiunea cea mai benefică pentru client va prevala.

Partea C - Regulamente sportive specifice

 1. Fotbal american

  • Toate piețele vor fi decise pe baza rezultatului incluzând prelungirile, în absența unor mențiuni contrare în aceste reguli Betfair pentru fotbal american sau în informațiile privind piața (ex: piața la pauză/la finalul meciului) sau dacă piața a fost determinată în mod necondiționat. Dacă meciul se încheie cu egal după prelungiri, toate pariurile pe câștigătorul meciului vor fi nule.
  • Dacă un meci nu începe la data stabilită și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru încheiere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Dacă un meci începe, însă mai târziu este abandonat sau amânat, în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere: (a) trebuie să fi trecut cel puțin 55 de minute de joc; sau (b) trebuie să fie anunțat un rezultat oficial de către autoritatea relevantă; în caz contrar, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat. În aceste condiții, dacă scorul este egal, toate pariurile pe câștigătorul meciului vor fi nule.
  • În cazul piețelor pe „jucători individuali” pariurile vor fi nule pe jucătorii care nu încep în niciun atac (down) în timpul meciului.
 2. Atletism

  • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
  • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
  • În absența unor mențiuni contrare în informațiile privind piața, dacă o probă de câmp sau de pistă este abandonată, anulată sau amânată și nu se încheie în termen de 7 zile de la data stabilită pentru încheiere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
 3. Fotbal cu reguli australiene

  • Pariurile se aplică duratei obișnuite a jocului, excluzând prelungirile. Totuși, pariurile pe meciurile din „finale” („Finals”) se aplică duratei normale a meciului incluzând prelungirile, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat sau conform instrucțiunilor contrare din informațiile privind piața (ex: piețele la pauză/la finalul partidei). Dacă meciul se încheie cu scor egal, pe piața cotelor meciului se vor aplica regulile Betfair „dead-heat”.
  • Dacă un meci nu începe la data stabilită și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Dacă un meci începe, însă este abandonat sau amânat înainte de pauză și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, se va considera că meciul s-a încheiat cu scor egal și va fi decis pe baza regulilor Betfair „dead-heat”. Dacă un meci începe, însă este abandonat sau amânat în a doua repriză și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, meciul va fi decis pe baza rezultatului publicat de autoritatea relevantă. În ambele situații, pariurile pe piața cotelor meciului vor fi decise după cum s-a specificat mai sus și toate celelalte pariuri vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Toate pariurile referitoare la jucători individuali vor fi valabile, dacă jucătorul este inclus în echipa de 22 de jucători din ziua meciului, indiferent dacă participă la meci sau nu.
 4. Baseball

  • Aceste reguli Betfair pentru baseball se aplică exclusiv în cazul Major League Baseball (MLB), World Baseball Classic și jocului de baseball japonez. Toate celelalte jocuri de baseball, inclusiv cel finlandez, de exemplu, se vor supune regulilor generale și indicațiilor din informațiile privind piața.
  • Dacă un meci nu începe la data stabilită, toate pariurile vor fi nule.
  • Dacă un meci MLB începe, însă ulterior este abandonat sau amânat și nu este declarat un rezultat oficial în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Dacă un meci de baseball japonez începe, însă ulterior este abandonat sau amânat, și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Toate pariurile includ inningurile suplimentare, cu excepția existenței altor instrucțiuni în informațiile privind piața.
  • Toate pariurile pe piața „Total runuri” sau „Run line” (handicap) vor fi nule, cu excepția cazului în care s-au desfășurat cel puțin 9 inninguri (8 1/2, dacă echipa gazdă conduce) sau dacă durata oficială a meciului este de 7 inninguri, atunci toate pariurile vor fi nule cu excepția cazului în care s-au desfășurat 7 inninguri (6 ½, dacă echipa gazdă conduce), cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat (în ambele situații).
  • În piețele „Afișat”, pariurile vor fi nule, cu excepția cazului în care ambii aruncători („pitcher”) nominalizați și afișați pe piața Betfair încep ca aruncători în primul inning pentru echipele respective.
 5. Baschet

  • Pariurile vor fi decise pe baza rezultatului incluzând prelungirile, cu excepția existenței unor instrucțiuni contrare în informațiile privind piața sau dacă piața a fost determinată în mod necondiționat, conform acestor reguli Betfair pentru baschet.
  • Dacă un meci nu începe la data stabilită, toate pariurile vor fi nule.
  • Dacă un meci începe, însă mai târziu este abandonat sau amânat, în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, (a) trebuie să fi trecut cel puțin 43 de minute de joc în orice meci NBA sau trebuie să fi trecut cel puțin 35 de minute de joc în orice alt meci; sau (b) trebuie să fie anunțat un rezultat oficial de către autoritatea relevantă; în caz contrar, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat. În aceste cazuri, dacă scorul este egal, se aplică regulile „dead heat” pariurilor de pe piața de pariuri a câștigătorului meciului.
 6. Box și arte marțiale mixte

  • Toate piețele de pariuri pe meciuri individuale vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante, imediat după sfârșitul meciului, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care se anunță o modificare în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o greșeală de punctaj sau pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
  • Dacă o dispută este abandonată, anulată sau amânată și nu se încheie în termen de trei zile de la data programată a începerii, sau un boxer este retras sau înlocuit înainte de gongul primei runde, toate pariurile vor fi nule.
  • Dacă un boxer se retrage înainte de începerea unei runde, nu răspunde la sunetul gongului sau este descalificat indiferent de motiv între runde, se va considera că disputa s-a încheiat la sfârșitul rundei anterioare.
  • Dacă unul dintre boxeri este descalificat, se va considera că este învins.
  • Dacă durata programată (de ex. numărul de runde) a unei lupte se modifică după ce am început să oferim pariuri pentru aceasta, toate pariurile plasate pe respectiva luptă vor rămâne valabile cu excepția pariurilor ce implică un eveniment care va avea loc înainte de, în timpul sau după rundele sau grupele de runde specificate (care vor deveni nule). De exemplu, în aceste circumstanțe, pariurile conform cărora Boxerul A va câștiga în runda 5 (sau Boxerul A va câștiga în rundele 4 - 6) vor deveni nule.
  • Dacă locația stabilită se schimbă după ce piața a fost încărcată de Betfair, astfel încât noua locație se află în altă țară, toate pariurile vor fi nule. În cazul celorlalte modificări legate de locația stabilită, pariurile vor fi valabile.
  • În box sau în artele marțiale mixte, dacă o confruntare este declarată „anulată” sau „fără decizie”, atunci toate pariurile vor fi nule.
  • În artele marțiale mixte, dacă o confruntare este declarată „remiză” sau „remiză tehnică”, atunci toate pariurile vor fi nule.
 7. Crichet

  1. 7.1Generalități

   • Dacă o minge nu este jucată în timpul unei competiții, serii sau al unui meci, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe orice piață care a fost determinată necondiționat (ex: pe piața „Meci încheiat”).
   • Dacă un meci se încheie mai devreme din cauza vremii, toate pariurile vor fi decise în conformitate cu rezultatul oficial (inclusiv meciurile cu număr de over-uri limitat, rezultatul determinat prin metoda Duckworth Lewis).
   • În cazul în care un meci este decis de un bowl-off sau de aruncarea banului, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  2. 7.2Meciurile test

   • Dacă un meci începe, însă ulterior este abandonat din alte motive decât vremea neprielnică (motivele pot include, printre altele: wicket sau outfield periculos sau impracticabil; vandalism pe teren; grevă sau boicot; proteste/violențe în mulțime; deteriorarea stadionului; acte de terorism; și situații de forță majoră), Betfair își rezervă dreptul de a anula toate pariurile, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
   • Dacă meciul nu este programat să se încheie în termen de cinci zile după data inițială de încheiere, toate pariurile plasate pe piețele pentru acest eveniment vor fi nule, cu excepția pariurilor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  3. 7.3Meciurile cu număr limitat de over-uri

   • Dacă un meci este declarat „Niciun rezultat”, pariurile vor fi nule pe toate piețele evenimentului, cu excepția acelor piețe care au fost determinate în mod necondiționat sau unde s-a jucat numărul minim de over-uri, după cum se specifică în informațiile privind piața respectivă.
   • În cazul unei noi aruncări de ban care se desfășoară într-o zi de rezervă programată pentru un meci cu over-uri limitate, toate pariurile care au fost plasate după 30 de minute înainte de începerea inițială programată a jocului din prima zi vor fi anulate. Această regulă afectează toate piețele, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat (ex: piețele „să câștige la aruncarea banului” și piețele combinate care includ și aruncarea banului).
 8. Ciclism

  • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
  • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
 9. Darts

  • În cazul în care un meci începe, însă nu se termină, jucătorul care trece în runda următoare va fi considerat câștigător (sau în cazul finalei, jucătorul declarat câștigător).
  • Dacă un meci nu este terminat, indiferent de motiv, pariurile pe piața „orice scor corect” sau „etapa/jocul/setul următor” vor fi nule, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
  • Dacă un meci nu este terminat, indiferent de motiv, pariurile pe piața handicap vor fi nule, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
 10. ESports

  • Toate piețele sunt soluționate pe baza rezultatului oficial al organizatorului turneului/ligii respectiv(e).
  • Dacă un format de serie se modifică înainte de începerea seriei respective, atunci toate piețele constituite pentru acea serie înainte de momentul în care s-a modificat formatul vor fi anulate.
  • Dacă un format de serie se modifică după ce seria respectivă este transformată „in-play”, atunci toate piețele pentru acea serie vor fi anulate (cu excepția piețelor în cazul cărora rezultatul fusese deja determinat în mod clar în momentul în care s-a modificat formatul seriei).
  • În cazul unei serii în care se acordă uneia dintre echipe avantajul uneia sau al mai multor hărți, din orice motiv (de exemplu, în situația în care echipei respective i se acordă avantajul unei hărți datorită rezultatelor bune obținute anterior în serie), pentru toate piețele de hărți, hărțile care au fost acordate nu vor fi luate în considerare în scopul pariurilor. În asemenea situații, prima hartă jucată efectiv va fi considerată, în scopul piețelor de hărți, ca fiind prima hartă a seriei.
  • Dacă organizatorul turneului/ligii acordă unei echipe o victorie prin neprezentarea adversarului pentru cel puțin o hartă, din orice alt motiv decât rezultatelor bune obținute anterior în serie/turneu, atunci toate piețele pentru harta respectivă sau seriile în care se joacă acea hartă vor fi anulate.
  • Dacă o hartă începe, însă se încheie prematur: (i) piețele câștigătorilor hărții vor fi decise pe baza rezultatului oficial, (ii) toate celelalte piețe pentru care rezultatul a fost determinat în mod clar (în momentul în care harta se încheie prematur) vor fi decise și (iii) toate celelalte piețe vor fi anulate.
  • Dacă o hartă este refăcută (adică reluată) după ce a fost jucată parțial, piețele de hărți care fuseseră determinate în mod clar la momentul refacerii hărții vor fi decise pe baza rezultatului oficial al organizatorului turneului/ligii respectiv(e). Toate celelalte piețe de hărți vor fi decise pe baza hărții recent refăcute.
  • Dacă o serie nu începe în termen de 48 de ore de la data și ora de începere programate oficial, atunci toate pariurile pe piețele pentru seria respectivă vor fi anulate.
  • Dacă organizatorul turneului sau ligii respectiv(e) constată că unul sau mai mulți jucători au trișat în cursul unei serii, toate seriile care nu au fost soluționate și piețele de hărți la care a participat jucătorul respectiv sau echipa acelui jucător vor fi anulate.
  • Betfair își rezervă dreptul de a suspenda orice piață, în orice moment, la libera sa alegere (inclusiv pentru a efectua operațiile necesare de administrare și/sau pentru a lua orice măsuri necesare în vederea protejării clienților Betfair).
  • Dacă o serie este începută, dar ulterior este suspendată sau amânată, fără a fi reluată în termen de 6 ore de la ora de începere programată efectiv, atunci pariurile pe toate piețele pentru seria respectivă vor fi anulate (cu excepția pariurilor pe orice piețe care au fost determinate în mod clar înainte de momentul în care piața este suspendată sau amânată).
  • Dacă o echipă își schimbă numele sau marca, toate pariurile pe echipa respectivă vor rămâne valabile. Cu toate acestea, Betfair își rezervă dreptul de a anula orice pariuri plasate pe o echipă în cazul în care există o incertitudine substanțială cu privire la identitatea echipei respective.
 11. Piețele financiare

  1. 11.1Indici

   • Piețele din cursul zilei, cele de la jumătatea zilei și cele PM vor fi determinate în conformitate cu primul preț oficial publicat de Bloomberg după momentul închiderii pieței, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Toate piețele zilnice, săptămânale și piețele Intraday de la sfârșitul zilei vor fi decise în funcție de prețul oficial de închidere de după perioada de licitare relevantă, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
  2. 11.2Piețele de capital

   • Toate piețele de capital vor fi decise pe baza prețului oficial de închidere furnizat de Bloomberg, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Dacă se anunță o divizare a acțiunilor, piața va fi determinată de modificarea netă a noii valori a acțiunilor, de la închiderea zilei de tranzacționare.
  3. 11.3Ratele dobânzilor

   • Piețele ratelor dobânzilor vor fi decise odată ce Betfair va lua cunoștință de rezultat, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
  4. 11.4Prețurile locuințelor

   • În sensul deciderii, se va utiliza Prețul mediu standardizat (reglat sezonier) furnizat de HBOS, iar piețele vor fi decise imediat ce Betfair va lua cunoștință de rezultat, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Betfair va utiliza exclusiv prețurile furnizate de HBOS. Dacă cifrele HBOS nu se mai furnizează sau nu mai sunt disponibile în oricare perioadă relevantă, atunci toate pariurile vor fi nule, cu excepția instrucțiunilor contrare existente în informațiile privind piața.
   • Toate piețele trimestriale pot fi piețe incomplete, prin urmare pot fi adăugați în orice moment „participanți” suplimentari pentru a reflecta evoluția prețurilor de pe piața imobiliară.
  5. 11.5Piețele cursurilor de schimb

   • Toate piețele cursurilor de schimb vor fi decise utilizând primul preț spot furnizat de Bloomberg după momentul închiderii pieței, indiferent de modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
 12. Golf

  1. 12.1Generalități

   • Pariurile pe turnee se vor decide numai dacă s-au jucat numărul minim de găuri indicate în informațiile privind piața.
   • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
   • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Dacă un jucător nu participă la un turneu, toate pariurile plasate pe jucătorul respectiv vor fi nule.
   • Orice jucător care începe un turneu, însă se retrage sau este descalificat înainte de finalizarea turneului, va fi considerat învins.
   • Dacă un turneu este scurtat și Betfair decide piețele turneului, toate pariurile confirmate după ultima rundă încheiată vor fi nule.
   • Pe orice piață „să se califice” din orice turneu, câștigătorii sunt jucătorii de golf care se califică pentru turneu, în temeiul condițiilor stabilite în informațiile privind piața, indiferent dacă termină turneul sau nu. Piețele vor fi decise după faza calificărilor și descalificările sau modificările ulterioare ale rezultatelor nu vor fi luate în considerare.
   • Dacă un turneu/rundă reîncepe de la început, toate pariurile plasate după închiderea oficială vor fi nule, cu excepția piețelor determinate în mod necondiționat, în care pariurile vor fi valabile. Pariurile pe 2 sau 3 mingi vor fi nule numai dacă sunt confirmate după perioada rezervată pentru mingea 2 sau 3 relevantă.
   • În cazul în care Betfair nu suspendă o piață dintr-un turneu și nu anulează pariurile neconfirmate la momentul stabilit în regulile pieței, iar piața este transformată în piață de pariuri pe evenimente în desfășurare la un moment ulterior, toate pariurile confirmate între începutul jocului din ziua respectivă și momentul în care piața este transformată în piață de pariuri pe evenimente în desfășurare vor fi anulate.
  2. 12.2Pariurile pe meciuri din turneu (pariurile pe meciuri de 72 de găuri)

   • Dacă un jucător se retrage fără a executa vreo lovitură, toate pariurile de pe piața relevantă vor fi nule.
   • Dacă niciun jucător nu finalizează o anumită rundă, indiferent de motiv, câștigătorul este jucătorul cu cel mai scăzut scor total după runda anterioară.
   • Dacă un jucător este descalificat sau se retrage în orice rundă, va fi considerat învins, cu condiția ca cel puțin un jucător să finalizeze runda.
   • Dacă niciun jucător nu termină prima rundă, toate pariurile vor fi nule.
  3. 12.3Piețele de pariuri pe runde (ex: 2 mingi, 3 mingi etc.)

   • Dacă un jucător se retrage fără a executa vreo lovitură, în runda respectivă, toate pariurile pe piața relevantă vor fi nule.
   • Dacă un jucător nu termină o rundă, indiferent de motiv, în afara retragerii sau a descalificării, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețe care au fost determinate în mod necondiționat.
   • Orice jucător care se retrage sau este descalificat după ce a executat o lovitură în runda respectivă va fi considerat învins, cu condiția ca cel puțin un jucător să finalizeze runda.
   • Dacă niciun jucător nu termină runda, toate pariurile vor fi nule.
  4. 12.4Piețele „gaură-cu-gaură” (performanțele unui anumit jucător la o gaură specificată)

   • Dacă o gaură nu este jucată, indiferent de motiv, pariurile pe gaura respectivă vor fi nule, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
   • Piețele sunt decise după jucarea găurii respective, iar penalizările și descalificările ulterioare nu vor fi luate în considerare.
  5. 12.5Piețele comparative „gaură cu gaură” (performanțele comparate ale jucătorilor la o gaură specificată)

   • Cu excepția cazului în care un jucător sau o echipă cedează o gaură (caz în care este considerată învinsă), dacă o gaură nu este jucată de jucător sau de echipă (cu excepția retragerilor și a descalificărilor), toate pariurile pe gaura respectivă vor fi nule, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
   • Orice jucător sau echipă care se retrage sau este descalificată după ce a executat o lovitură către gaura respectivă va fi considerată învinsă, cu condiția ca cel puțin un jucător să fi jucat la gaura respectivă.
   • Dacă un jucător sau o echipă nu execută o lovitură către o gaură, toate pariurile vor fi nule.
   • Piețele sunt decise după jucarea găurii respective, iar penalizările și descalificările ulterioare nu vor fi luate în considerare.
 13. Cursele de ogari

  1. 13.1Generalități

   • Toate pariurile se plasează pe numerele boxelor. Numele ogarilor sunt afișate numai informativ.
   • Piețele vor fi determinate conform rezultatului oficial din momentul în care pe pista de curse se dă lumină verde rezultatului, fie sub forma unui anunț sau prin afișare. Descalificările, contestațiile și modificările ulterioare ale rezultatului nu vor fi luate în considerare.
   • Dacă se declară un neparticipant sau un participant de rezervă, toate pariurile anterioare actualizării pieței pe Betfair vor fi nule și toate pariurile neconfirmate, inclusiv pariurile „Take SP” (Acceptă cotă de start) și „keep” (Păstrează) vor fi anulate (cu excepția anumitor pariuri SP, după cum se specifică în paragraful 9.5 sau în Partea B de mai sus).
   • Dacă nu există finaliști în nicio cursă sau dacă o cursă este declarată nulă înainte de declararea rezultatului oficial, toate pariurile vor fi nule.
   • Dacă locația programată se schimbă după ce Betfair a încărcat piața, toate pariurile vor fi nule.
   • Pe piețele de pariuri ante-post, toate pariurile pe ogari individuali sunt valabile, indiferent dacă ogarul participă la cursă sau nu. Toate pariurile ante-post vor fi nule în cazul în care competiția este abandonată sau se schimbă locația.
  2. 13.2Trap Challenge

   • Pariurile pe piețele „Trap challenge” se bazează pe boxa de la care pornesc cei mai mulți câștigători în timpul curselor, cu excepția existenței unor instrucțiuni contrare în informațiile privind piața.
   • Aceste piețe nu sunt afectate de schimbările datorate neparticipanților sau participanților de rezervă.
   • Dacă o cursă se termină la egalitate, fiecare boxă va primi o „jumătate de victorie”, dacă o cursă se termină cu 3 participanți pe primul loc, fiecare boxă din care a pornit un câștigător va primi „o treime din victorie” și așa mai departe.
   • Regulile „dead heat” standard se aplică atunci când două sau mai multe boxe au un număr egal de câștigători la sfârșitul celor două competiții.
   • Dacă toată competiția este anulată, toate pariurile vor fi nule. Totuși, dacă cel puțin o cursă s-a încheiat, atunci pariurile de pe aceste piețe vor fi valabile.
  3. 13.3Pariurile „multi-trap” sau pe numerele boxelor înmulțite

   • Pariurile „multi-trap” sau pe numerele boxelor înmulțite sunt pariuri pe suma cumulativă a boxelor câștigătoare, înmulțită cu a doua boxă pentru fiecare cursă din timpul unei competiții, cu excepția existenței unor instrucțiuni contrare în informațiile privind piața. Dacă suma cumulativă nu este un număr întreg, atunci suma va fi rotunjită pentru obținerea unei sume cumulative aplicabile.
   • Aceste piețe nu sunt afectate de schimbările datorate neparticipanților sau participanților de rezervă.
   • Dacă o cursă este anulată, nulă sau abandonată sau dacă există un singur finalist al cursei, în cazul curselor cu opt ogari participanți se vor aloca 20 de puncte, iar în cazul tuturor celorlalte curse se vor aloca 12 puncte.
   • Dacă întreaga competiție este abandonată, toate pariurile sunt nule. Totuși, dacă se încheie cel puțin o cursă, pariurile de pe aceste piețe vor fi valabile, iar celorlalte curse li se vor aloca 20 de puncte pentru cursele de ogari cu opt participanți și 12 puncte în cazul celorlalte curse.
   • Cursele reluate vor fi tratate drept curse anulate.
   • Dacă există o situație de egalitate pentru câștigarea cursei între doi ogari, pentru a calcula numărul multi-trap aplicabil cursei respective se vor înmulți numerele boxelor ogarilor la egalitate pentru obținerea acestuia.
   • Dacă există o situație de egalitate pentru câștigarea cursei între trei sau mai mulți ogari, pentru a calcula numărul multi-trap aplicabil cursei respective se vor aduna numerele boxelor ogarilor la egalitate și suma se va împărți la numărul de ogari implicați la egalitate, iar numărul care rezultă va fi înmulțit cu el însuși pentru obținerea numărului multi-trap aplicabil (chiar dacă acesta nu este un număr rotund). De exemplu: ogarii din boxele 1, 3 și 6 se află la egalitate pe primul loc. Suma acestor numere este 10; împărțiți acest număr la numărul de ogari în situație de egalitate (3). Veți obține 3,33; înmulțiți 3,33 cu 3,33, iar rezultatul va fi 11,11.
   • Dacă există o situație de egalitate pentru ocuparea locului al doilea între doi sau mai mulți ogari, pentru a calcula numărul multi-trap aplicabil cursei respective se vor aduna numerele boxelor ogarilor la egalitate și suma se va împărți la numărul de ogari implicați la egalitate, iar numărul care rezultă va fi înmulțit cu numărul câștigătorului pentru obținerea numărului multi-trap aplicabil (chiar dacă acesta nu este un număr rotund). De exemplu: boxa 1 câștigă și boxele 3 și 6 sunt la egalitate pe locul doi. Suma boxelor aflate la egalitate pe locul doi este 9; împărțiți acest număr la numărul de ogari în situație de egalitate (2). Veți obține 4,5; înmulțiți 4,5 cu numărul câștigător (1), iar rezultatul va fi 4,5.
  4. 13.4Distanțele câștigătoare

   • Pariurile pe „distanțele câștigătoare” sunt pariuri pe suma distanțelor câștigătoare pentru toate cursele dintr-o competiție, cu excepția existenței unor instrucțiuni contrare în informațiile privind piața.
   • Distanța câștigătoare maximă în cazul oricărei curse este de 10 lungimi.
   • Dacă există un singur finalist în oricare cursă a competiției, se va considera că distanța câștigătoare este de 10 lungimi.
   • Dacă o cursă este anulată, nulă sau abandonată, se va considera că distanța câștigătoare este de 2 lungimi.
   • Cursele reluate vor fi tratate drept curse anulate.
   • Pentru distanțe sub jumătate de lungime, se va aplica următoarea schemă: Scurt-cap 0,1; Cap 0,2; Gât 0,3.
   • Suma tuturor distanțelor câștigătoare va fi rotunjită la cel mai apropiat număr întreg la sfârșitul competiției (rotunjită prin adaos, în cazul unei jumătăți de unitate), iar pariurile vor fi decise pe baza acestui rezultat.
   • Dacă toată competiția este anulată, toate pariurile vor fi nule. Totuși, dacă se încheie cel puțin o cursă, tuturor curselor rămase li se vor aloca câte 2 lungimi și pariurile vor fi valabile.
  5. 13.5Pariurile comparative

   • Pariurile comparative sunt determinate de ogarul clasat pe cea mai înaltă poziție de finiș în cursa respectivă. Dacă niciunul dintre cei doi ogari nu termină cursa, pariurile vor fi nule. Dacă doar unul dintre ogari termină cursa, se va considera că ogarul respectiv este câștigătorul. Dacă se declară un neparticipant sau un participant de rezervă, atunci toate pariurile vor fi nule.
   • Pariurile comparative pe evoluția într-o competiție sunt determinate de ogarul care se califică în runda cea mai avansată (indiferent dacă participă sau nu în runda respectivă). Dacă ogarii în cauză nu se califică în aceeași rundă a competiției, piața va fi decisă ca „dead heat”, indiferent de pozițiile pe care au terminat în seriile de calificări individuale.
  6. 13.6Piețele „reverse forecast”

   • Piețele „reverse forecast” sunt determinate de ogarii care se clasează pe primul și pe al doilea loc într-o cursă.
   • Dacă pariul „reverse forecast” este afectat de o situație de egalitate, se vor aplica regulile Betfair „dead heat”.
  7. 13.7Piețele „să se claseze”

   • Numărul câștigătorilor de pe piețele „să se claseze” este cel indicat în informațiile privind piața și este determinat în funcție de numărul de participanți cunoscut de Betfair când se încarcă piața.
   • Odată deschisă piața, numărul de câștigători de pe piețele de pariuri „să se claseze” (așa cum este specificat în informațiile privind piața) nu va fi afectat de alți neparticipanți. Dacă numărul potențialilor câștigători este egal cu sau mai mare decât numărul de participanți, toate pariurile de pe această piață vor fi nule.
  8. 13.8Piețele „să ajungă în finală” și „să se califice”

   • Piețele „să ajungă în finală” vor fi determinate de primii șase ogari care se califică din semifinalele competiției și vor fi decise ca atare, indiferent dacă participă mai departe la finală sau nu.
   • Piețele „să se califice” vor fi determinate de ogarii care se califică în seriile de calificare relevante, indiferent dacă participă la următoarea rundă sau nu.
   • Piețele „să ajungă în finală” sau „să se califice” vor fi decise după faza calificărilor și descalificările sau modificările ulterioare ale rezultatelor nu vor fi luate în considerare.
  9. 13.9Ante-post

   • Dacă un ogar afișat pe o piață ante-post moare, Betfair va utiliza informațiile disponibile pentru a determina ora morții ogarului. Apoi, Betfair, acționând în mod rezonabil, va determina dacă ogarul a fost un „participant fizic” pe piață. Pentru a determina dacă ogarul a fost un participant fizic, Betfair va examina cota generală a ogarului imediat înainte de moartea acestuia, pe piața Betfair și în general pe piața pariurilor. În general, Betfair va considera că un ogar este participant fizic dacă se consideră că are o șansă aproximativă de a câștiga de 8-10 sau o cotă mai bună.
   • Dacă Betfair determină că ogarul a fost un „participant fizic”, atunci toate pariurile plasate pe piață (pe toate selecțiile) între ora morții și suspendarea pieței vor fi nule și toate pariurile neconfirmate vor fi anulate înainte de redeschiderea pieței.
   • Dacă Betfair determină că ogarul nu a fost un „participant fizic”, atunci doar pariurile plasate pe ogarul în cauză între ora morții și suspendarea pieței vor fi nule și pariurile neconfirmate nu vor fi anulate înainte de redeschiderea pieței.
   • Pariurile confirmate pe ogari după ce au abandonat o anumită etapă sau dacă nu s-au calificat până la data aplicabilă pentru calificări vor fi nule, cu excepția cazului în care cursa în cauză are o etapă de calificare ulterioară suplimentară.
   • Dacă evenimentul este amânat sau reprogramat pentru altă zi în aceeași locație, pariurile ante-post vor fi valabile, cu excepția cazului în care intrările sunt redeschise; în acest caz, toate pariurile vor fi nule.
 14. Curse de cai

  1. 14.1Generalități

   • Toate piețele de pariuri pe curse individuale vor fi determinate pe baza rezultatului oficial de la momentul anunțului de la cântărire (sau a echivalentului). Descalificările, contestațiile și modificările ulterioare ale rezultatului nu vor fi luate în considerare.
   • Dacă o cursă este abandonată sau declarată nulă, sau în caz de „walkover” (cursă la care nu participă decât un singur cal), toate pariurile plasate pe cursa respectivă vor fi nule.
   • Dacă locația programată se schimbă după ce Betfair a încărcat piața, toate pariurile vor fi nule.
   • Atunci când o cursă nu se desfășoară la data stabilită, toate pariurile vor fi nule.
   • Dacă suprafața stabilită pentru cursă se schimbă (ex: din gazon în zgură), toate pariurile vor fi valabile.
  2. 14.2Ante-post

   • Sub rezerva prevederilor de mai jos, pe piețele de pariuri ante-post, toate pariurile pe un cal individual sunt valabile, indiferent dacă calul participă la cursă sau nu.
   • Pentru cursele din Marea Britanie și Irlanda: dacă un cal este eliminat prin tragere la sorți, toate pariurile plasate pe calul respectiv vor fi nule.
   • Dacă un cal afișat pe o piață ante-post moare, Betfair va utiliza informațiile disponibile pentru a determina ora morții calului. Apoi, Betfair, acționând în mod rezonabil, va determina dacă calul a fost un „participant fizic” pe piață. Betfair va efectua o determinare similară în cazurile în care se transmite pe canalele oficiale că un participant a fost eliminat în mod oficial dintr-o cursă ante-post. Pentru a determina dacă calul a fost un participant fizic, Betfair va examina cota generală a calului imediat înainte de moartea acestuia (sau imediat înainte de a se anunța că a fost eliminat), pe piața Betfair și în general pe piața pariurilor. În general, Betfair va considera că un cal este participant fizic dacă se consideră că are o șansă aproximativă de a câștiga de 8-10 la sută sau o cotă mai bună.
   • Dacă Betfair determină că calul a fost un „participant fizic”, atunci toate pariurile plasate pe piață (pe toate selecțiile) între ora morții (sau momentul în care s-a creat notificarea oficială referitoare la eliminare) și suspendarea pieței vor fi nule și toate pariurile neconfirmate vor fi anulate înainte de redeschiderea pieței.
   • Dacă Betfair determină că calul nu a fost un „participant fizic”, atunci toate pariurile plasate pe calul în cauză între ora morții (sau momentul în care s-a creat notificarea oficială referitoare la eliminare) și suspendarea pieței vor fi nule și pariurile neconfirmate vor fi anulate înainte de redeschiderea pieței.
   • Pariurile confirmate pe cai după ce au abandonat o anumită etapă sau dacă nu s-au calificat până la data aplicabilă pentru calificări vor fi nule, cu excepția cazului în care cursa în cauză are o etapă de calificare ulterioară suplimentară.
   • Rețineți că participanții care nu au fost admiși în diferitele faze de calificări pot fi eliminați de pe piețele relevante și toate cotele pariurilor confirmate ale clienților vor fi stabilite la 1.0, chiar dacă există etape suplimentare ulterioare. Dacă va părea probabil ca un anumit participant să fie admis în cursă, participantul și toate pariurile confirmate pe acesta vor fi restabilite cu cotele inițiale.
   • În cazul pariurilor ante-post nu se aplică reduceri de tipul „Regula Betfair pentru neparticipanți”.
   • Toate pariurile relevante vor fi nule dacă un eveniment este: abandonat și nu este reprogramat; sau amânat și reprogramat în altă locație; sau amânat și reprogramat în altă dată, în aceeași locație, înscrierea în cursă fiind redeschisă sau revenind la o înscriere sau etapă anterioară, cu condiția să fie înscriși și alți cai sau reînscriși și să fie luate în considerare aceste înscrieri, la libera alegere a Betfair, fiind relevante pentru parierea pe cursă. În sensul evitării îndoielii, dacă o cursă este amânată și reprogramată în altă zi, în aceeași locație, pariurile relevante vor fi valabile dacă înscrierile/declarațiile de la momentul amânării rămân neschimbate sau includ completări nesemnificative la cursa programată.
  3. 14.3Condiții referitoare la clasare pentru piețele Exchange

   • Numărul de câștigători de pe piețele „să se claseze” este cel indicat în informațiile privind piața și este determinat în funcție de numărul de participanți cunoscut de Betfair când este încărcată piața.
   • Odată deschisă piața, numărul de câștigători de pe piețele de pariuri „să se claseze” nu va fi afectat de alți neparticipanți.
   • Dacă numărul de câștigători menționați în informațiile privind piața este egal cu sau mai mare decât numărul de participanți, toate pariurile de pe această piață vor fi nule.
   • Dacă numărul de cai clasați este mai mic decât numărul de potențiali câștigători indicat în informațiile privind piața, câștigătorii vor fi numai caii clasați.
  4. 14.4Piețele EW

   • Porțiunea „loc clasament” din orice pariu „Each Way” va fi soluționată în funcție de numărul de „locuri” și de fracțiunea din profitul porțiunii „câștig” indicată în informațiile privind piața.
   • De exemplu: „Termeni EW: cotă 1/5, 3 locuri”. „1/5” se aplică cotelor tradiționale sau fracționale, care sunt mai mici cu 1 decât cotele zecimale, astfel încât calculul cotei „loc clasament” corespunzător unei cote „câștig” de 8,0 pe această piață este [(8,0–1)/5]+1=2,4.
   • Odată deschis, numărul de locuri de pe piețele „EW” nu va fi afectat de alți neparticipanți, cu excepția cazului în care numărul de „locuri” oferite pe piața „Each Way” este egal cu numărul de participanți sau mai mare decât acesta, caz în care partea „loc clasament” din orice pariu EW va fi anulată la soluționare.
  5. 14.5Pariurile pe distanțele câștigătoare

   • În absența unor mențiuni contrare în informațiile privind piața, pariurile pe distanțele cu care se câștigă se plasează pe suma distanțelor cu care se câștigă în fiecare cursă, într-o anumită zi în cadrul competiției.
   • Distanța cu care se câștigă o cursă va fi distanța declarată oficial dintre primii doi care trec linia de sosire. Totuși, dacă unul dintre cei doi cai care trec primii linia de sosire este descalificat din cauza: (i) greutății incorecte purtate; (ii) deplasării în direcția greșită; (iii) jocheul unuia dintre cei doi cai nu s-a cântărit, sau este mai ușor după cursă; atunci, în fiecare caz, distanța cu care se câștigă va fi cea dintre primul și al doilea cal clasat conform rezultatului oficial.
   • În sensul acestui pariu, distanța maximă a curselor individuale va fi de 12 lungimi pentru „Flat races” și 30 de lungimi pentru cursele „National Hunt” (inclusiv cursele „flat” din National Hunt), iar aceste distanțe vor fi aplicate dacă un singur cal termină cursa. Pentru distanțe sub jumătate de lungime, se va aplica următoarea schemă:
    • Bot: 0,05 lungime
    • Scurt-cap: 0,1
    • Cap: 0,2
    • Scurt - gât: 0,25
    • Gât: 0,3
   • Dacă într-o serie sunt abandonate sau declarate nule trei sau mai multe curse, toate pariurile pe „distanța câștigătoare” vor fi anulate, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
   • Când este abandonată sau declarată nulă doar o cursă sau două, pariurile pe „distanța câștigătoare” vor fi decise cu o distanță implicită, utilizată pentru fiecare cursă abandonată sau nulă. Distanțele implicite sunt 2 lungimi pentru cursele Flat și 10 lungimi pentru cursele National Hunt.
   • În cazul în care se anunță un walkover (cursă cu un singur participant) după ce se oferă pentru prima dată o anumită piață „Distanța câștigătoare” pe Betfair Exchange, se va considera că s-au aplicat următoarele distanțe câștigătoare în cursa cu un singur participant:
    • Flat: 5 lungimi
    • National Hunt: 12 lungimi
   • În cazul în care se anunță un walkover (cursă cu un singur participant) înainte ca o anumită piață „Distanța câștigătoare” să fie oferită pe Betfair Exchange, în scopul soluționării acestei piețe (odată oferită), cursa cu un singur participant nu va fi luată în considerare, iar totalul „Distanței câștigătoare” se va determina pe baza celorlalte curse (cu alte cuvinte, toate cursele cu excepția cursei cu un singur participant).
  6. 14.6Regula Betfair privind neparticiparea

   • Regula Betfair privind neparticiparea se referă la reglarea cotelor pariurilor confirmate deja când un cal dintr-o cursă este declarat neparticipant. Pentru a efectua reglarea, Betfair aplică un factor de reducere participanților rămași. Factorul de reducere alocat unui neparticipant este rezultat dintr-un calcul (descris mai jos) al șanselor calului de a câștiga (sau de a se clasa etc, după caz) și este aplicat pariurilor confirmate deja pe ceilalți participanți de pe piața sau piețele relevante.
   • Orice cal afișat, când este încărcată piața relevantă, care nu se prezintă la semnalul de start este considerat neparticipant.
   • Când piața este încărcată, fiecărui cal i se alocă un „factor de reducere”, pe baza unei cote prevăzute, care este exprimată sub formă de procent.
    1. Se vor aplica factori de reducere exacți selecțiilor doar în cazul unei neparticipări. După declararea unei neparticipări, fiecare selecție de pe piață va primi un factor de reducere corespunzător. Factorii de reducere pot fi modificați la discreția Betfair în orice moment, pe parcursul întregului ciclu de viață al pieței (inclusiv după încheierea cursei).
    2. Pentru cursele din Australia, factorii de reducere pot fi actualizați periodic la discreția Betfair pe baza tranzacțiilor de pe piață, însă după aproximativ 5 minute de la închiderea programată a unei anumite curse, vor fi actualizați numai în situații excepționale.
   • Reducerile se vor aplica atât piețelor „să câștige”, cât și celor „să se claseze”, însă diferit (după cum se descrie mai jos), iar caii vor avea un factor de reducere diferit pentru fiecare piață.
   • Imediat ce Betfair va afla că un cal este oficial neparticipant sau este foarte probabil să devină neparticipant, ca urmare a unei declarații date presei din partea apropiaților:
   • Toate pariurile confirmate pe calul respectiv vor fi nule și calul va fi eliminat de pe piață.
   • Pe piața „să câștige”: dacă factorul de reducere al neparticipantului este 2,5 % sau mai mare, cota tranzacționată a tuturor pariurilor confirmate pe caii rămași se va reduce cu o valoare egală cu factorul de reducere definitiv al neparticipantului și toate ofertele neparticipante „lay” vor fi anulate. Dacă factorul de reducere al neparticipantului este mai mic de 2,5 %, reducerile nu vor fi aplicate și pariurile neconfirmate vor fi anulate.
   • Pe piața „să se claseze”, factorul de reducere al tuturor neparticipanților va fi aplicat (chiar dacă este mai mic de 2,5 %), iar câștigurile potențiale aferente pariurilor confirmate pe caii rămași vor fi reduse cu o valoare egală cu factorul de reducere definitiv al neparticipantului. Numai dacă factorul de reducere al neparticipantului este 4,0 % sau mai mare, vor fi anulate toate ofertele neconfirmate „lay”.
   • Toți factorii de reducere ai cailor rămași vor fi reglați pentru a reflecta șansele de câștig mai mari.
   • Factorii de reducere nu se aplică pariurilor plasate „in-play”. Totuși, dacă o piață devine „in-play” prematur, din greșeală (sau, de exemplu, are loc un start fals), toate pariurile confirmate în această perioadă vor fi supuse factorilor de reducere ulteriori, cu condiția ca piața să fie transformată în piață „out of play” înainte de a începe cursa. În cazul unei retrageri tardive, Betfair își rezervă dreptul de a elimina participantul după încheierea cursei. În acest caz, numai pariurile confirmate înainte de „închidere” vor fi afectate de factorul de reducere.
   • În cazul în care un neparticipant este eliminat din cursă din greșeală sau ca urmare a unor informații incorecte privind participarea unui cal, Betfair va restabili statutul participantului și toate pariurile confirmate anterior și asociate cu participantul respectiv. Toate pariurile plasate între momentul retragerii și restabilirea statutului vor fi nule atât pe piața „să se claseze”, cât și pe piața „să câștige”. Factorul de reducere aplicat pariurilor confirmate la momentul retragerii va fi anulat și vor fi valabile cotele inițiale.
   • Neparticipanții vor fi eliminați de pe piețele relevante în ordinea în care vor fi aduși la cunoștința Betfair. Dacă Betfair află că există mai mulți neparticipanți concomitent, va elimina neparticipanții de pe piețele relevante în ordinea numerelor din cursă.
   • Dacă un participant nu este inclus pe o piață din cauza unei erori sau din cauza unor informații incorecte privind participarea unui concurent, Betfair își rezervă dreptul de a introduce participantul lipsă pe piață în orice moment înainte de decidere (chiar și după ce s-a desfășurat cursa), cu condiția ca Betfair să fi determinat că participantul absent nu este un participant fizic (adică o selecție cu un factor de reducere de aprox. 2,5 % sau mai puțin pe piața „să câștige”). În astfel de condiții, toate pariurile neconfirmate și confirmate de dinaintea cursei vor fi valabile, totuși, dacă participantul nu este introdus înainte de începutul cursei, toate pariurile in-play vor fi nule. Totuși, dacă se consideră că participantul absent este un participant fizic, piața eronată va fi nulă și se va încărca o piață nouă, dacă este posibil.
  7. 14.7Cum se aplică reducerile în cazul piețelor Exchange

   • Pe piețele „să câștige”, reducerile se vor aplica cotei tranzacționate.
   • De exemplu: dacă factorul de reducere definitiv al neparticipantului este 25 %, cota tranzacționată a tuturor pariurilor confirmate anterior pe alți cai se va reduce cu 25 % - cota tranzacționată de 8.0 va deveni 6.0 etc. Cotele pot fi reduse în continuare dacă ulterior este declarat neparticipant alt cal.
   • Pe piețele „EW”, reducerile se vor aplica cotei tranzacționate „să câștige”. Ulterior, cotelor „să câștige” revizuite li se vor aplica condițiile promovate referitoare la clasare.
   • De exemplu: dacă factorul de reducere definitiv al neparticipantului este 25 %, cota tranzacționată a tuturor pariurilor confirmate anterior pe alți cai se va reduce cu 25 % - cota tranzacționată de 8.0 va deveni 6.0. În cazul în care condițiile „each way” ar fi cote de 1/5 pentru 3 locuri, cota corespunzătoare pentru partea „să se claseze” a pariului ar scădea de la 2.4 la 2.0.
   • Pe piața „să se claseze”, reducerile se vor aplica exclusiv potențialelor câștiguri aferente pariului și nu cotei tranzacționate.
   • De exemplu: dacă factorul de reducere definitiv al neparticipantului este 25 %, câștigurile potențiale aferente tuturor pariurilor confirmate anterior pe ceilalți cai vor scădea cu 25 % - o cotă tranzacționată de 8.0 ar deveni 6.25. De exemplu, un pariu „să se claseze” de 10 £ pe un cal cu o cotă tranzacționată de 8.0 ar genera un câștig de 70 £. Dacă există un neparticipant cu un factor de reducere de 25 % în cursă, factorul se va aplica câștigului potențial de 70 £, care se va transforma într-un câștig potențial de 52,50 £. Deci cota tranzacționată revizuită va fi de 6.25.
   • Este posibil ca această cotă tranzacționată să fie redusă în continuare dacă sunt declarați neparticipanți și alți cai, însă cota nu poate scădea sub 1.01.
   • Rezerve: Pe piețele relevante poate apărea un participant de rezervă, însă acesta va avea un factor de reducere neaplicabil până în momentul în care Betfair primește confirmarea că este participant, caz în care este posibil să i se aplice un factor de reducere.
   • Pentru a evita orice îndoială, factorul de reducere aplicabil unui neparticipant înlocuit de o rezervă, se va aplica tuturor pariurilor plasate pe piețele relevante, înainte de eliminarea de pe piețele respective a neparticipantului de către Betfair. De asemenea, dacă un participant de rezervă devine participant confirmat, însă ulterior devine neparticipant, factorul de reducere aplicabil acestuia se va aplica tuturor pariurilor plasate pe piețele relevante, înainte de eliminarea de pe piețele respective a neparticipantului respectiv de către Betfair.
  8. 14.8Reguli suplimentare

   • Numerele cardurilor sunt numai orientative: pariurile se plasează pe un cal cu nume.
   • Caii nu vor fi cuplați.
   • Dacă un cal participă numai pentru a câștiga premiul, se consideră că este neparticipant în scopul pariurilor. Dacă acest lucru duce la un număr de câștigători posibili menționat în informațiile privind piața egal cu sau mai mare decât numărul de participanți de pe piața Betfair relevantă, toate pariurile de pe piață vor fi nule.
 15. Hochei pe gheață

  • Toate pariurile pe piețele „durata obișnuită” vor fi decise pe baza rezultatului de la sfârșitul duratei obișnuite a meciului, excluzând prelungirile. Toate pariurile pe piețele „Moneyline” vor fi decise pe baza rezultatului de la sfârșitul duratei obișnuite a meciurilor inclusiv „prelungiri și loviturile de departajare”.
  • Piețele de tip handicap, inclusiv piețele „Puck Line” (adică piețele de tip handicap pentru meciurile din NHL), vor fi soluționate pe baza rezultatului final, incluzând prelungirile și eventualele lovituri de departajare.
  • Dacă un meci nu începe la data stabilită și nu se încheie în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Dacă un meci începe, însă mai târziu este abandonat sau amânat, în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, (a) trebuie să fi trecut cel puțin 55 de minute de joc în orice meci; sau (b) trebuie să fie anunțat un rezultat oficial de către autoritatea relevantă; în caz contrar, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor care au fost determinate în mod necondiționat. În aceste cazuri, dacă scorul este egal, pentru meciurile „Moneyline” (unde nu se oferă drept opțiune egalul) se aplică regulile „dead heat” pariurilor de pe piața câștigătorului meciului.
 16. Sporturi cu motor (care pot include, printre altele, Formula 1, Superbikes și Speedway)

  • În cazul în care cursa este abandonată, nu are loc nicio prezentare și nu este declarat niciun rezultat oficial, toate pariurile pe cursa respectivă vor fi nule, cu excepția pariurilor pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Dacă locația programată se schimbă după ce Betfair a încărcat piața, toate pariurile vor fi nule.
  • În cazul curselor „cap-la-cap” (adică pariuri comparate) pilotul care termină primul sau care termină cele mai multe ture este considerat câștigător.
  • În cazul Speedway, pariurile vor fi nule, dacă nu se parcurg toate calificările sau cursele evenimentului, cu excepția piețelor care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Atunci când nu există o prezentare a podiumului, însă informațiile privind piața specifică faptul că deciderea pieței relevante se va baza pe rezultatul de la momentul prezentării podiumului, piața se va decide în funcție de rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
 17. Canotaj

  • Dacă o echipă sau un canotor începe o cursă, însă nu o termină, se va considera că este învins, cu condiția ca cel puțin o echipă sau o persoană să termine cursa. Dacă nicio echipă sau persoană nu termină cursa, toate pariurile vor fi nule.
  • Dacă o regată este anulată, indiferent de motiv, toate pariurile vor fi anulate, cu excepția celor de pe piețe care au fost determinate necondiționat.
  • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
  • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
 18. Rugby Union și Rugby League

  • Pariurile „Puncte în turneu” și „Încercări în turneu” se vor aplica duratei întregului joc, inclusiv prelungirilor din meciurile în care este declarat un rezultat oficial.
  • Pentru pariurile „momentul primei încercări”, dacă încercarea este punctată în a doua repriză, se consideră că prima repriză a durat 40 de minute, indiferent de prelungiri. Dacă nu se înscrie nicio încercare, sau încercarea este înscrisă în prelungirile sau repriza de prelungiri a reprizei 2, rezultatul este 80.
  • În sensul piețelor pentru încercări, încercările la penalty vor fi luate în considerare, cu excepția piețelor „primului marcator individual de încercare”, unde încercările la penalty nu vor fi luate în considerare.
 19. Snooker și biliard

  • În cazul în care un meci începe, însă nu se termină, jucătorul care trece în runda următoare va fi considerat câștigător (sau în cazul finalei, jucătorul declarat câștigător).
  • Dacă un meci nu este terminat, indiferent de motiv, pariurile pe piața „orice scor corect” sau „jocul următor” vor fi nule.
  • Dacă un meci nu este terminat, indiferent de motiv, pariurile pe piața handicap vor fi nule, cu excepția cazului în care piața a fost determinată în mod necondiționat.
 20. Fotbal

   • Dacă Betfair nu suspendă la timp o piață ca urmare a producerii unui eveniment fizic (astfel cum este definit mai sus în Partea B din prezentele Reguli și regulamente), Betfair își rezervă dreptul de a anula pariurile confirmate după producerea evenimentului fizic. Anularea acestor pariuri poate avea loc în timpul evenimentului sau retrospectiv, după încheierea meciului.
   • În cazul în care un eveniment fizic (astfel cum este definit mai sus în Partea B din prezentele Reguli și regulamente) este anulat ca urmare a unei determinări efectuate prin arbitraj asistat video, Betfair va anula toate pariurile care au fost confirmate între producerea evenimentului fizic și anularea acestuia. Anularea acestor pariuri poate avea loc în timpul evenimentului sau retrospectiv, după încheierea meciului.
   • Pentru a evita orice îndoială, în cazurile în care o decizie de arbitraj asistat video are ca rezultat acordarea unui eveniment fizic (astfel cum este definit mai sus în Partea B a acestor Reguli și regulamente, se va considera că evenimentul fizic în cauză a avut loc la ora la care se începe examinarea prin arbitraj asistat video a evenimentului fizic respectiv (acordat în cele din urmă). În asemenea circumstanțe, pariurile confirmate anterior orei la care se începe examinarea prin arbitraj asistat video nu vor fi anulate.
   • Dacă un meci este amânat, toate pariurile nedeterminate vor fi anulate, atât timp cât meciul nu începe înainte de ora locală 23:59 (sau dacă Betfair consideră că meciul nu va începe până la această oră) din data programată.
   • Meciurile care sunt reprogramate înainte de data programată a începerii nu vor fi considerate amânări și toate pariurile vor rămâne valabile, atât timp cât data reprogramată este în termen de 72 de ore de la ora inițială a începerii.
   • Dacă un meci începe, însă este abandonat ulterior, toate pariurile nedeterminate vor fi anulate, atât timp cât meciul nu este reluat și încheiat înainte de miezul nopții (ora locală) din data programată.
   • Pentru turneele majore (cum ar fi Cupa Mondială), dacă un joc este amânat după miezul nopții ora locală, toate pariurile vor rămâne valabile și vor fi decise odată ce jocul este jucat, atâta timp cât jocul este jucat până la final în decurs de 72 de ore.
   • Dacă locația unui meci este diferită decât cea indicată pe site-ul nostru, pariul va rămâne valabil, cu condiția să nu fi fost mutat pe terenul adversarului, caz în care meciul va fi declarat nul. Fără a aduce atingere acestei reguli, în turneele internaționale importante (de ex., Cupa Mondială, Campionatele Europene), toate locațiile vor fi considerate neutre. Dacă locația programată a unui meci se modifică, inclusiv dacă locația se mută într-o altă țară, toate pariurile rămân valabile.
   • Euro 2020 – Dacă un meci este reprogramat (din motive legate de COVID, de exemplu) în conformitate cu regulile oficiale ale UEFA, toate pariurile rămân valabile. Dacă o echipă este declarată câștigătoare fără să joace meciul, toate pariurile vor fi anulate.
   • În cazul meciurilor amicale, toate pariurile se aplică întregii durate a jocului, conform oficialilor partidei, plus perioadei de prelungiri. Dacă un meci amical începe, însă ulterior este abandonat sau amânat și nu se încheie (întreaga durată a jocului, conform oficialilor meciului, plus prelungirile) în termen de trei zile de la data stabilită pentru începere, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat. În caz de ambiguitate în legătură cu rezultatul oficial din partea oficialilor meciului, rezultatul va fi determinat de Betfair (care acționează în mod rezonabil) utilizând informații din surse independente.
   • Dacă un organ oficial publică rezultate referitoare la echipă diferite de cele publicate pe site-ul Betfair (de exemplu, numele echipei, rezervelor, grupa de vârstă, sexul etc), toate pariurile confirmate pe piețele afectate vor fi nule. În oricare altă situație, pariurile vor rămâne valabile (inclusiv situațiile în care apare denumirea unei echipe fără a se menționa „XI” în denumire). Dacă o dispută oficială este afișată pe site-ul Betfair sub un nume de competiție incorect, atunci Betfair își rezervă dreptul de a anula toate pariurile confirmate de pe piețele afectate.
   • Dacă o echipă este descalificată, eliminată sau nu mai face parte dintr-o ligă, se va aplica una dintre următoarele:
    • Dacă se întâmplă acest lucru înainte de începerea sezonului relevant, toate pariurile de pe toate piețele afectate vor fi nule (cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat);
    • Dacă se întâmplă acest lucru după începerea sezonului relevant, toate piețele afectate vor fi valabile, se va considera că echipa a retrogradat și toate pariurile plasate pe echipa respectivă vor fi decise în mod corespunzător pe toate piețele relevante (presupunând, desigur, că situația nu se va remedia ulterior, înainte de sfârșitul sezonului).
   • Se va considera că sezonul relevant a început odată ce s-a jucat primul joc din ligă. În scopul acestei reguli, piețele ce țin de meciurile individuale nu vor fi considerate „piețe afectate”.
   • Pariurile pe „numerele de pe tricou” se referă la numărul de tricou alocat la începerea meciului. Pariurile pe „numerele de pe tricou” includ marcatorii de autogoluri. Jucătorilor fără numere pe tricou li se va aloca numărul 12.
   • Pentru pariurile pe „momentul primului gol” (piețele „cotelor pentru primul gol”), se consideră că prima repriză durează 45 de minute, indiferent de durata prelungirilor. De asemenea, pentru aceste piețe, rețineți că selecția „0 - 10 minute” cuprinde primele 10 minute ale meciului. Cu alte cuvinte, durează de la 0:00 până la momentul în care cronometrul ajunge la 10:00. Selecția „11-20 de minute” durează de la 10:00 până la momentul în care cronometrul ajunge la 20:00. Același principiu se aplică fiecăreia dintre celelalte selecții de pe această piață.
   • Pentru piețele „cel mai bun marcator”, numai golurile marcate în liga sau competiția menționată în informațiile privind piața contează. De exemplu, dacă un jucător intră într-un club la jumătatea sezonului, golurile înscrise în altă ligă nu vor fi luate în considerare, însă golurile înscrise pentru alt club din aceeași ligă vor conta. Autogolurile nu se vor lua în considerare.
   • În piețele care se bazează pe numărul de incidente survenite, precum „numărul de cornere”, acestea vor fi determinate pe baza numărului survenit, și nu pe baza numărului acordat.
   • În cazul piețelor referitoare la numărul de sancțiuni acordate, numărul de cornere bătute, marcatori de goluri sau momentul marcării unui anumit gol, rezultatul va fi determinat de Betfair (acționând în mod rezonabil), cu ajutorul informațiilor din surse independente. În astfel de cazuri, dacă se fac publice informații noi în termen de 72 de ore de la decidere, Betfair va hotărî (acționând în mod rezonabil): (i) dacă piața trebuie restabilită sau redecisă ca urmare a acestor noi informații; sau (ii) dacă se vor aștepta mai multe informații înainte de a hotărî dacă se va restabili sau redecide piața. Cu excepția cazului în care Betfair a anunțat că așteaptă informații suplimentare, informațiile care se publică la peste 72 de ore după deciderea unei piețe nu vor fi luate în considerare de Betfair (indiferent dacă este posibil ca respectivele informații să fi determinat un rezultat diferit).
  • Înot

   • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi decise pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
   • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la deciderea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
  • Tenis

   • Dacă un jucător sau o pereche se retrage sau este descalificată într-un meci, jucătorul sau perechea care avansează în runda următoare (sau care câștigă turneul în cazul unei finale) va fi considerată câștigătoare. Totuși, dacă s-a jucat mai puțin de un set la momentul retragerii sau descalificării, toate pariurile pe meciul respectiv vor fi nule.
   • Toate pariurile privind numărul anumitor evenimente într-un turneu vor fi nule, dacă lungimea turneului se reduce, dacă turneul este amânat sau anulat, cu excepția celor de pe piețe determinate în mod necondiționat.
   • Toate pariurile vor fi valabile, indiferent de schimbarea locației stabilite, inclusiv indiferent de schimbarea suprafeței.
   • Dacă durata programată a meciului este redusă sau crește numărul de ghemuri/seturi necesare pentru câștigare, toate pariurile vor fi nule, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat. Rețineți că acest lucru nu se aplică piețelor „Cotele meciului” sau „Câștigătorul setului” din meciurile Cupei Davis sau meciurile „dead rubber” (fără miză) care au fost scurtate de la cinci seturi la trei după ce s-a încărcat piața, cu condiția ca meciul să fi fost scurtat în conformitate cu regulile competiției.
   • Acolo unde se oferă piețe de pariuri pe ghemuri sau seturi individuale din cadrul unui meci, o retragere sau o descalificare în timpul unui ghem sau set va anula piața pariurilor pe ghemul sau setul respectiv și toate ghemurile sau seturile individuale, cu excepția celor de pe piețele care au fost determinate în mod necondiționat.
  • Sporturi de iarnă (care includ toate sporturile olimpice de iarnă)

   • Toate pariurile care au fost identificate ca fiind tardive în conformitate cu orele de începere relevante specificate pe site-ul oficial vor fi anulate.
   • Acolo unde există o ceremonie de prezentare, piețele vor fi soluționate pe baza rezultatului oficial al autorității relevante la momentul ceremoniei, indiferent de descalificări sau de modificări ulterioare ale rezultatului.
   • Dacă nu există o ceremonie de prezentare, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante, indiferent de descalificări sau modificări ulterioare ale rezultatului (cu excepția cazului în care modificarea este anunțată în termen de 24 de ore de la soluționarea inițială a pieței relevante pentru a corecta o eroare de publicare a rezultatului).
   • Piețele „Câștigătorul final” se referă la câștigătorul evenimentului în general, și nu la participanți calificați individual sau în serii.
   • Pentru piețele „Cap la cap”, rezultatele vor fi determinate în conformitate cu rezultatul oficial al autorității relevante. Dacă unul sau niciunul dintre sportivi nu ajunge în finală, câștigătorul va fi considerat sportivul care a progresat cel mai mult la nivel de runde, iar dacă tot nu se poate decide, se va lua în considerare timpul realizat în runda în care au fost eliminați amândoi. Toate pariurile sunt anulate dacă oricare sportiv dintr-un pariu de tip match/grup nu participă la competiție.
   • Dacă un eveniment este abandonat, amânat sau anulat, toate pariurile vor fi anulate, exceptând situația în care evenimentul se încheie în aceeași locație, în termen de 48 de ore de la data oficială programată pentru încheiere.

V 01/23 – 19/09/2023