Securitate

Securitatea dumneavoastră este prioritatea noastră numărul unu

La Betfair, securitatea contului dumneavoastră și a informațiilor cu caracter personal care vă privesc constituie principala prioritate. Echipa noastră de securitate caută în permanență metode confirmate și idei noi pentru a asigura că sistemele noastre de securitate sunt de clasă mondială. Iată câteva dintre inițiativele pe care le aplicăm deja pentru a contribui la protecția dumneavoastră:

Autentificarea în doi pași

Autentificarea în doi pași de la Betfair reduce riscul de compromitere a contului dumneavoastră. Și aceasta deoarece, pe lângă numele de utilizator și parolă, Betfair vă va cere să introduceți și un cod de unică folosință, care va fi trimis prin SMS la numărul dumneavoastră de telefon sau va fi afișat de aplicația Google Authenticator pentru iPhone, Android, Blackberry și telefoanele Windows, fie pentru fiecare conectare, fie numai pentru dispozitive noi, în funcție de setările dumneavoastră.

Acest sistem de autentificare vă protejează împotriva unei serii de atacuri și elimină riscul reprezentat de parolele nesigure/ușor de ghicit sau de parolele comune scurse de pe alte site-uri pe care le folosiți. Dacă ați activat autentificarea în doi pași de la Betfair, atacatorii trebuie nu numai să cunoască/ghicească numele de utilizator și parola dumneavoastră, ci trebuie de asemenea să ghicească parola de unică folosință, care se schimbă la fiecare 30 de secunde. Acest tip de atac este foarte greu de realizat datorită complexității calculului pe care îl implică. Cu autentificarea în doi pași, contul dumneavoastră Betfair va avea cea mai bună protecție disponibilă.

Pentru mai multe informații despre autentificarea în doi pași, vă rugăm să consultați întrebările frecvente și videoclipurile din secțiunea de asistență.

Conformitatea cu privire la securitate

Betfair se mândrește cu certificarea ISO27001, standardul mondial de facto pentru gestionarea securității informațiilor. Aceasta înseamnă că ne-am analizat activitatea și am identificat măsurile, politicile, standardele și procedurile de securitate necesare pentru protejarea clienților noștri și a activității noastre. Certificarea ISO27001 demonstrează că suntem serioși în legătură cu realizarea unei securități de primă calitate, că dorim să ne supunem auditului independent periodic și că depunem toate eforturile pentru a revizui și a ne menține caracteristicile de securitate în viitor.

Betfair deține certificarea PCI (sectorul cardurilor de plată) și, în calitate de comerciant de nivel 1, ne supunem validării anuale PCI de către un evaluator extern și independent autorizat în domeniul securității cardurilor de plată (QSA – Qualified Security Assessor). Puteți avea încredere că datele cardului dumneavoastră de plată sunt stocate și utilizate în mod securizat.

Tehnologii de securitate

Betfair folosește numeroase tehnologii care contribuie la protejarea clienților noștri împotriva atacurilor pe internet. În fiecare etapă, de la conceperea și dezvoltarea produsului și până la operațiuni, avem în vedere securitatea. Utilizăm mai multe tehnologii din clasa pentru întreprinderi pentru a realiza un nivel înalt de securitate.

Iată câteva exemple:

  1. Serverele din centrele noastre de date sunt securizate fizic cu sisteme biometrice, agenți de pază și camere video. Sistemele noastre sunt separate cu firewall, cu sisteme de detectare a intruziunilor și cu soluții de analiză a traficului care examinează fiecare bit de date pe măsură ce intră și, apoi, se deplasează în cadrul centrelor noastre de date. Monitorizăm împotriva modificărilor neautorizate, a manipulărilor frauduloase și a virușilor. Instrumente automate scanează în permanență sistemele noastre informatice pentru a detecta orice problemă în cazul în care produsele software au nevoie de corecție sau în cazul în care configurarea măsurilor de securitate ar putea fi îmbunătățită. Scanăm toate produsele software cu ajutorul unor instrumente specializate și efectuăm teste de penetrare sau hacking etic împotriva a orice înainte de intra în acțiune pe site-ul nostru.

  2. Toată această tehnologie înseamnă că puteți fi siguri că utilizarea produselor Betfair prezintă același nivel de siguranță pe care, în mod normal, l-ați asocia cu serviciile bancare online sau cu marile societăți de servicii financiare.

Informațiile cu caracter personal

La fel ca alte societăți de jocuri de noroc, Betfair are obligația de a colecta informații cu caracter personal în cursul procesului de înregistrare în scopul de a îndeplini cerințele legale și ale cadrului de reglementare. Suntem foarte conștienți de faptul că răspundem de protecția informațiilor cu caracter personal care vă privesc și de păstrarea confidențialității. În cadrul Betfair, numai angajații care, în mod autentic și în legătură cu activitatea, au nevoie să vadă datele dumneavoastră personale au drept de acces și, în toate cazurile, accesul la informațiile cu caracter personal este complet monitorizat.

Nu vom utiliza niciodată informațiile cu caracter personal care vă privesc în alte scopuri decât cele necesare pentru a opera site-ul și produsele noastre. Uneori, folosim agenții de prelucrare a datelor și, atunci când facem acest lucru, efectuăm verificări riguroase pentru a ne asigura că aceste societăți au o reputație bună și că vor avea grijă de datele dumneavoastră.

Ori de câte ori vă înregistrați, vă conectați, faceți plăți sau ne transmiteți alte informații sensibile, utilizăm tehnologia SSL pentru a ne asigura că informațiile pe care le introduceți sunt protejate. SSL este un standard bine cunoscut, care criptează datele înainte ca acestea să părăsească calculatorul dumneavoastră într-un mod care poate fi decriptat numai de serverele Betfair. În mod similar, paginile web pe care le vizionați sunt criptate de serverele Betfair și numai calculatorul dumneavoastră poate să le decripteze și, apoi, să le afișeze. În cazul în care aveți un program de navigare relativ nou, precum Chrome, Firefox sau Opera, această criptare este de „clasa militară” 256-bit AES. Serverele noastre nu vor accepta conexiuni de la programul dumneavoastră de navigare dacă acesta nu îndeplinește cerința minimă pentru o bună securitate: criptare de 128 de biți.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați întrebările frecvente privind securitatea.